domingo, 1 de noviembre de 2015

Entrevistem el grup "de tu a tu"

De tu a tu és un grup de Berga-Rubí-Vic-Horta que surggeix de les ganes de reproduir temes propis en acústic i també algunes versions en català i en anglès. Som gent molt propera que ens agrada entrar en la complicitat del públic. Com el nom indica, de tu a tu, una cosa senzilla plena d'il·lusió per la música i per la vida en general.



1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Cadascú de nosaltres ha seguit camins diferents des de molts anys enrere. De tu a tu no és un projecte personal sinó que es va iniciar com a una experiència de dos, que ha anat creixent i ara en som quatre, i en breu serem cinc.
La motivació inspiració ens surt d'experiències i emocions viscudes, coses de la vida, pensaments, idees, transformar la vida quotidiana en frases boniques.
No volem transmetre res en concret, però volem pensar que cadascú que ens escolta l'afecta d'una manera o d'una altra, tant instrumental com lletristicament. També intentem plasmar la cançó en directe amb la intenció d'arribar el més endins possible. Una cançó “de tu a tu” ha de tenir missatge i sentiment.

2, Com és crear el projecte “De tu a tu” Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
A finals de l'any 2012 en Joan de Rubí, i en Gerard de Berga, comencen a tocar junts a dues veus i a dues guitarres les cançons escrites per l'un i per l'altre. Fan uns primers concerts a dúo encara sense consciència de ser un grup i a principis de 2013 ja es presenten als concerts com a dúo "de tu a tu". El grup comença a plantejar els concerts amb 5 o 6 cançons pròpies i moltes versions que es poden fer a dues guitarres i dues veus.
Cap a l'abril de 2013 quan amb prou feines "de tu a tu" ha fet una desena justa de concerts s'incorpora al baix l'Oriol d'Horta. El format segueix essent essencialment acústic amb les dues guitarres, dues veus i el baix electro-acústic. Tocant en sales petites i bars musicals.
De cara al 2014 se'ns presenta l'oportunitat de presentar-nos a un concurs de bandes, per la qual cosa pensem que ens cal incorporar un bateria, és en aquest moment, a principis de 2014 que apareix el gran Jordi de Vic amb la seva petita bateria.
El format a quartet canvia bastant l'essència acústica del nostre so. El Gerard de Berga va alternant la guitarra acústica i l'elèctrica fins que al cap de pocs mesos ja només utilitza la guitarra elèctrica. En Joan de Rubí segueix amb la seva guitarra acústica vermella (que la prenem com a imatge del grup). L'Oriol d'Horta passa del baix acústic al baix elèctric i també s'afegeix com a tercera veu.
Per tal d'oferir una sonoritat més completa, a hores d'ara estem assajant amb un 5è component amb un instrument que donarà molt color a totes les cançons.
A hores d'ara, Novembre de 2015 estem vora la seixantena de concerts, la majoria d'ells en bars musicals, sales i teatres.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se? 
La veritat és que nosaltres mateixos ens ho fem tot una mica. Majoritariament fem servir les xarxes socials com:
facebook (www.facebook.com/detuatugrup/),
youtube (https://www.youtube.com/user/Detuatugrup),
la web: www.detuatugrup.wix.com/detuatu, 
o també per coneixences de gent propera que ens troba algun bolo o ens fa alguna entrevista, el boca orella.

4. Teniu disc o el gravareu disc, com es planteja i quan sortirà?
Ara mateix estem pensant en la idea de com poder plasmar el que fem en un treball discografic, però encara ens queda un camí ben distès abans de començar-lo a fer. Però la idea és fer-lo algun dia.

5. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana? I com us plantegeu els propers concerts? Quins son?
No sabem exactament on ens veiem dins d'aquest panorama i tampoc sabem si hi tenim un lloc concret, però el que si que sabem es que fem el que ens agrada i ens ho passem bé, i ha de continuant sent així passi el que passi.
El tema concerts és ben bé que en van sortint i anem tocant sobre la marxa, ara mateix per exemple estem esperant dates d'un parell de llocs, però pot ser que en suertin en els propers dies, i també moltes vegades passa que dels bolos surten mes bolos 

6. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectadors?
És complicat dir quin ha estat el millor concert que hem fet, cadascun d'ells ha estat senzillament especial pel fet que a tots els hi donem molta importancia. Però els millors concerts no son aquells en que sona tot perfecte, sino aquells en que el públic esta en complerta sintonia. 

7. Quines són les vostres influencies musicals?
Son moltissimes, som 5 components que ens agrada moltissim la música, imagineu-vos la quantitat de grups que hem pogut escoltar i que ens han agradat... son molts i de diferents estils, passant pel pop, el rock, la rumba, ska, flamenc, cumbia, heavy, electrònica, country, tradicional, jazz, blues, funk...

8. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Gerard respon: Cocoon, i en català Eric Vinaixa
Oriol respon: La Señora Tomasa, i en català-valencià, Zoo

9. Un lloc on us agradaria tocar?
Ens agradaria tocar a molts llocs però creiem que la nostra música te un estil molt intimista que encaixa molt be en llocs on es pugui escoltar tranquilament com per exemple un teatre o un auditori. Tenim clar que no som un grup que pugui tocar en grans festes majors, macro-concerts, etc.

10. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
No sabem si som els mes adequats per donar consell ja que també estem buscant la manera, com preguntaveu abans, de buscar-nos un lloc en aquest panorama, però creiem humilment que el millor que es pot fer és tenir il·lusió i no deixar-la mai, i sobretot fer el que es sent amb el cor, i passar-s'ho bé per davant de tot.

11. Què és el que us apassiona de la música?
La música és un viatge, un record, una il·lusió, un somni, una emoció, un fil conductor de la vida, una filosofia d'entendre les coses desde dins, un tresor, una pregunta i una resposta, un sense fí de motius per viure... pero tot això i molt més, de la musica ens apassiona tot.

No hay comentarios:

Publicar un comentario