jueves, 4 de enero de 2018

Parlem de Reincidentes i del seu disc "Vergüenza"


La banda de rock de Sevilla, REINCIDENTES  estan presentant el seu disc número onze, del mateix nombre, les places de l'Estat espanyol s'omplen de gent esperonada per una dura crisi econòmica, i una onada de descobriments de casos de corrupció d'una classe política impropis d'un país desenvolupat i democràtic. Des d'aquests dies fins avui, REINCIDENTES han transitat per un camí d'autogestió, que denota una enorme capacitat (i obligació) de treball. Surten al carrer els seus treballs “Aniversario” i “Awkan”on ofereixen un disc de versions, dues de cançons noves, un DVD en viu a Argentina, un documental i un llibre, en definitiva, molt per explicar.

En aquest temps han passat moltes coses: la corrupció augmenta i molts polítics trepitgen els jutjats o directament la presó, el partit en el poder minva cada vegada més els drets socials bàsics, així com la llibertat d'expressió i la de reunió, es mostra cada dia més ranci intel·lectualment, influeix més en la premsa i destrossa tota cultura progressista. A Andalusia la cosa no canvia. Segueix al poder aquesta nova oligarquia, perpetuada en el poder des dels temps de la transició. Tot això a REINCIDENTES li produeix "Vergüenza". I així es diu el seu nou treball, aquesta vegada un disc senzill de tretze temes on REINCIDENTES torna a fotografiar amb sinceritat i sense embuts totes aquestes situacions que es produeixen al seu voltant.

I ho fa sobre una base musical cada vegada més variada, que no oblida la seva base punk rock però que segueix incorporant pinzellades grunge, picades d'ullet de rock clàssic, als Stones, incursions noves en forma de ritmes gairebé jazzístics, tocs de rock urbà dels 80, gotes de pop ... També augmenta la varietat de temàtiques: la llei mordassa ( "Terrorismo" primer videoclip), l'imperialisme en mode Trump ( “Agítese antes de U$A”), la transsexualitat ( “Agarrar la vida”), l'extrema dreta disfressada (“Ciudadano KK”), la destrucció progressiva del planeta en nom de la productivitat (“Planeta muerto”) la descomposició del règim del 78 ("Se acabó la fiesta”) i sempre molts sentiments (ja siguin cap a una parella, fills i tot la cervesa ...)

"Vergüenza" va sortir el 1 de desembre i és una col·lecció de cançons que, per temàtica i estil, podran semblar fins i tot inconnexes per la seva varietat, però després de la primera escolta està clar el que són REINCIDENTES en el seu vintè disc: una banda amb més de 30 anys de carrera, que segueix desitjant aprendre i compartir, amb la seva visió d'un món, que els posa vermell, però que té ingredients per a la seva transformació en una mica més just i igualitari.

Aquest disc es va gravar entre el seu local d'assaig convertit en estudi de gravació i els estudis Sputnik, amb Alfonso Espadero i ells mateixos als comandaments de la gravació. Ho ha mesclat, el mateix Alfonso Espadero en els estudis Pablo Neruda de Sevilla i l'ha masteritzat Jordi Gil a Sputnik. La banda torna a treballar colze a colze amb Maldito Records, amb qui ja ho va fer en "Tiempo de ira. Si hi ha alguna cosa al que REINCIDENTES no li té por és l'esforç i a compartir-lo amb el major nombre de gent possible al llarg i ample de l'Estat Espanyol i Llatinoamèrica. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario