lunes, 17 de junio de 2019

Entrevista a Grups Sona9: Telepredicadors


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
A la música hi vàrem arribar com tants d’altres fa molts anys escoltant i intentant emular els nostres ídols. Somniàvem concerts memorables, cançons icòniques, nits que quedarien gravades a la pell i a l’ànima de les persones que escoltessin els nostres concerts... I seguim immersos en el somni, només que ara amb el pas del temps s’ha fet realitat. Una realitat que gaudim cada dia, ens fa sentir vius i dona sentit a les nostres vides.
2. Com es crear el vostre projecte? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte TELEPREDICADORS va néixer la primavera del 2018 fruit de la necessitat de Joan Miquel Riera de formar una banda per presentar les cançons que havia composat al llarg dels darrers 5 anys.
La banda, a més e Joan Miquel Riera (guitarra i veu) la formen Per Llabrés al baix elèctric i Bernat Bover a la bateria i percussió.
Cap dels tres membres ens coneixíem d’abans. Trobar-nos en el camí ha estat una benedicció! Un cop del destí que ha canviat les nostres vides per sempre.
En Pere Llabrés havia militant anteriorment a bandes com TAVERNERS, EIXUT i participant a projectes de folc i música d’arrel.
Bernat Bover es va iniciar en el mon de la bateria i la percussió tot just fa uns 5 anys quan, animat per un company es va asseure a la banqueta i va començar a donar-li cops... des de llavors l’esperit del rock and roll l’encoratja a donar ritme a les bandes on ha participat destacant la banda de alternative rock mallorquina AKARI
Joan Miquel Riera començà a composar cançons amb 16 anys i des de llavors no ha aturat d’escriure i participar de projectes de pop com LÍNIA 12 creador de l’ESCOLA DE XEREMIA TAMBORINO I FOBIOL del seu poble natal, Son Sardina i editant discos en solitari entre els que destaca JOAN MIQUEL RIERA:CATÀLEG DE SOMNIS (ona digital 2007)
En tot just un any de vida TELEPREDICADORS han aprofitat totes les oportunitats que se’ls han presentat. Han editat el seu primer treball discogràfic TELEPREDICADORS (la cúpula music 2018), l’han presentat en directe des de finals de l’estiu passat per tota l’illa de Mallorca i han tengut la sort de ser sel.leccionats per la fase preliminar illenca del concus SONA 9 2019. Una oportunitat que no han desaprofitat per fer arribar la seva proposta musical més enfora que mai!
3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar la vostra música? Com us he promocionat com a grup?
Tota la producció del disc corr a càrrec de la banda. El disc ha estat enregistrat als estudis “la caja de ruido” amb la producció artística dels germans Tejedor i editat amb la plataforma digital La cúpula music. Per l’enregistrament d’algunes cançons hem comptat amb la col.laboració d’alguns companys músics i cal destacar la presència a un dels temes d’Edgard Massegú dels Pulpopop.
La promoció del projecte l’hem feta exclusivament a través dels nostres canals de xarxes socials i el boca a orella dels nostres seguidors que són la nostra gran força.
4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar a ser seleccionat?
Un somni fet realitat. La plataforma Sona 9 permet que la música que feim arribi molt més lluny del que mai hem somniat. L’efecte illenc dificulta poder fer arribar les cançons fora de l’illa i l’altaveu que suposa ésser sel.leccionats a la fase preliminar ja és un premi per nosaltres. Ho estam gaudint amb la il.lusió d’un nen amb sabates noves! I esperam que l’impuls que ens dona aquesta oportunitat ens obri portes i ens permeti arribar a molta més gent.
5. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana? Com es el panorama musical a la vostra comarca?
TELEPREDICADORS és un projecte jove i tot està per fer! Tot just hem començat a caminar i queda tot per fer. La nostra proposta aposta per una comunicació directe amb el públic sense artificis, directe al cap i al cor de les persones que vulguin fer camí amb nosaltres. Les nostres cançons són una mescla de reflexió del món que ens envolta i festa...molta festa!!! És una celebració de la vida. Un instant en el temps que perdura a la memòria per sempre.
A Mallorca com a altres llocs, no hi ha una escena definida. Tothom fa la seva. I això complica accedir a mitjans i construir un moviment fort. Tot i això nosaltres intentam fer pinya i cercar bones aliances.
6. Com definiríeu la vostra música?
Fresca, deshinibida, directe, sense artificis, festiva i emocionant a parts iguals on el més important no és el que es diu sinó com es diu... l’actitud.
7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Ara estem preparant la nostra participació al festival ROCK’N’PINA 2019 (Mallorca) el proper 5 de Juliol i pel més d’agost Sencelles i Palma (també a Mallorca). Seguim presentant les cançons del primer disc i algun avançament del temes que formaran part del proper disc.
8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Com a TELEPREDICADORS el concert preliminar del SONA 9. També un record molt especial de la participació al concurs de cançó de Salitja on vaig ser sel.leccionat dos anys consecutius. Com espectador El darrer concert a Barcelona de Bruce Springsteen.
9. Quines són les vostres influencies musicals?
Són molt diverses. Venim d’universos musicals molt diferents i això és el que aporta bona part de la personalitat de la banda. Aquesta barreja d’estils ens pemet experimentar amb sons de tot tipus i deixar-nos seduir per les sensacions que ens provoquen. La feina al local d’assaig és pura màgia i experimentació i cada dia amaga alguna sorpresa. És molt emocionant veure com arribes al local amb una idea i amb molt poc temps es desenvolupa i pren una forma que t’atrapa t’emociona i et fa sentir feliç.
10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
El imperio del perro i, tot i que ja són una realitat, Carolina Durante
11. Si us donegessin carta blanca: a on us agradaria tocar i amb qui compartiríeu escenari?
A Luz de gas... Uff! Un somni... S’hi respira un aire especial. O a l’olimpia de parís... i compartir escenari amb Quimi portet... i de teloners Biffy Clyro!!
12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
No som molt partidari de donar consells però potser una opinió... Tots portam un Marlon Brando dins nosaltres... I per algun lloc ha de sortir!! I si hi ha persones que pensen com nosaltres, que la música és el mitjà amb que es senten més còmodes per comunicar-se, per contar històries, per expressar emocions... que no renunciïn a la seva felicitat... que ho facin sense prejudicis i sense mirar enrere.
13. Què és el que us apassiona de la música?
Que amb tres acords i un parell de paraules pots construir una gran família...
ELVIS IS ALIVE!

No hay comentarios:

Publicar un comentario