miércoles, 29 de julio de 2020

Potato Omelette Band ens presenten "Tortilla Solar: Una Ópera Dominguera"


El passat 3 d'abril es publicava el nou treball de Potato Omelette Band, el grup que revolucionava Youtube fa uns anys arran dels polèmics "càstings" per actuar als carrers de Madrid. Després d'un primer avançament amb "Somos Más" i un concert molt especial al presentar aquest nou disc, "Tortilla Solar: Una Ópera Dominguera", al mes de febrer, va arribar el confinament. Durant aquests mesos ens han acompanyat amb els seus concerts Ah! Isla2 per a tota la família tots els dijous des de casa, però per fi tornen ara als carrers de la Comunitat de Madrid.

Serà en diverses cites: dissabte 25 de juliol. Festival La Calle Suena Pozuelo de Alarcón a las 12:30 en el bulevar central de la Av de Europa,  26 de juliol.  Barrio de Los Molinos de Getafe (Avenida Sancho Panza) a las 20:30, divendres 28 d'agost LA CULTURA VA POR PATIOS en Alcalá de Henares CEIP JUAN DE AUSTRIA - Av. Juan de Austria, nº17 a las 20h i dissabte 29 d'agost LA CULTURA VA POR PATIOS en Alcalá de Henares CEIP ANTONIO MINGOTE - Calle Arturo Soria nº7 a las 20h


Aquest segon treball discogràfic:"Tortilla Solar: Una Ópera Dominguera" és un disc amb 8 temes originals amb solucions contra el capitalisme salvatge a través de la unió, l'alegria i l'anarquia. En aquest disc aconsegueixen plasmar el "SO POTATO" que els fa reconeixibles des del primer acord. A la base de ukelele, melòdica i xilòfon, se li uneixen instruments convencionals com la guitarra elèctrica, el baix o la bateria, instruments més exòtics com el bodhran irlandès o l'harmònium indi i altres rareses com botzines, turutas, esquellots i tot trasto que caigui a les mans.

Potato Omelette Band escolta el seu nou disc "Tortilla Solar: Una Ópera Dominguera" des de qualsevol plataforma
Potato Omelette Band és la unió de dos músics teclistes: Laura Nadal (Alamedadosoulna, The Clams, Hafa, L'Altra) i Gerardo Yllera (L'home llanterna, Alcohol Jazz, Skalone, Barri Farigola).

Aquest projecte va sorgir el 2013 amb la idea de formar una banda de música de carrer amb instruments de joguina i inventats. Així va sorgir l'ús de l'ukelele, el xilòfon o l'arpa de boca. També es dediquen a inventar nous instruments com la Party-melòdica-gaita: una melòdica que rep l'aire d'un globus inflat per una inflador de matalassos de platja. O l'snorkelofón: un turuta incorporada al respirador d'unes ulleres de bussejar. La posada en escena de platja es completa amb unes cadires de platja, una palmera de la qual pengen maraques i flautes d'èmbol i una nevereta que fas les vegades de bombo. Amb aquest equipament comencen a experimentar la música de carrer per mig Europa, viatjant per França, Suïssa, Alemanya, Àustria i Itàlia.

Potato Omelette Band es converteixen en un dels fenòmens virals de 2013 quan la que en aquell moment era alcaldessa de Madrid, Ana Botella, va convocar uns polèmics "càstings" per a músics de carrer que atorgarien les autoritzacions de llicències per tocar al carrer. Amb una adaptació del tema "No hay nadie como tú" de Calle 13 van criticar aquests càstings, la censura i la política cultural de l'esmentat ajuntament.

Tot això va quedar gravat amb càmera olculta ia partir d'aquí ... multitud de mitjans (TVE, El Mundo, El País, la Sexta, Huffington Post, 20minutos ...) i diversos documental internacionals de música de carrer com "A global joy "(Bruno Fritzsche, Alemanya)," Street is my languaje "(Malo Crane, França) o" Kids used to sing "(Alex Fisherman, Espanya / EUA) es van fer ressò de la seva acció i la seva original proposta de música de carrer.

El 2015 graven el seu primer EP titulat 'No quiere salir' i el seu primer videoclip "La Marea", parlant de el moviment 15M al costat del cantant-actor-còmic Juanete del Toboso. Amb un nou espectacle anomenat "Music Island" viatgen de nou per Europa en festivals relacionats amb l'art de carrer com el Festival Internacional de Aurillac a França, el Santa Sofia Busker Festival d'Itàlia, Ebrovisión, el Tapapiés, les Nits Bàrbares, Umore Azoca de Leioa, les festes de la Mercè a Barcelona, ​​les festes de Sant Isidre de Madrid o el TAC de Valladolid. Donen una conferència TEDx a Sant Antoni d'Eivissa sobre el seu concepte de vida: "El Positivismo Retador". Participen en el programa de TVE "El gran reto musical".


No hay comentarios:

Publicar un comentario