domingo, 20 de septiembre de 2020

Paco Sánchez ens presenta "Las canciones de los balcones"

 


Avui fem una cosa al blog LMALF, que no fem habitualment o tant com voldriem que es parlar de llibres de música. Us presentem el llibre "Las canciones de los balcones: 250 canciones para combatir el confinamiento y otras enfermedades" de la editorial Circulo Rojo. Està escrit per Paco Sánchez Molina de Sant Boi de Llobregat on ha compaginat durant la seva vida la feina de professor de secundària amb diferents programes de Ràdio Sant Boi "Charada", "Forever Joves" o "El momento inútil". Fruït d'aquestes entrevistes amb gent molt coneguda i d'altre que no tant ha sortit del forn aquest estiu tant atípic, aquest llibre.

Té un curiós multipròleg fet per: Juan Mari Montes, Dolo Bertrán, Juan Carlos Martinez, Israel Gordón, Xarli Diego, María Martí, Álex de la Nuez, Àngels Gironella i Lluïsa Moret.

No us explicarem quines son les cançons perquè creiem que es el secret d'aquest bon llibre o manual, però us direm que hi ha cançons de diferents tipus: 10 cançons imprescindibles, las que inspiren amb el seu missatge, les adaptades, les divertides, les ballables; també les infantils, les col.lectives, les de sempre, les noves. També hi ha un apartat per els novedosos concerts en streaming i propostes o iniciatives que li han encantat; les cançons que parlem del coronavirus, cançons de la diada de Sant Jordi, de publicitat...

No nomes es un llibre imprescindible per recordar aquesta etapa musical de la pandèmia (per part bona i per part dolenta), sinò que esta molt ben documentat amb unes curiositats que desconeixiem de certes cançons i un llibre que sobretot està fet amb el cor i per l'amor per la música d'aquest santboià.

100% recomanable pels amants de la música i melòmans. Gràcies Paco, per tant amor a la música, perdoneu però algú ho tenia de dir!

Us deixem amb el mític "Resistiré" que tant va sonar al confinament però amb una versió ben curiosa i rockera de Porretas:

2 comentarios:

  1. Fantàstic llibre que recomano a tothom que li agradi la música.

    ResponderEliminar
  2. Me ha encantado..muy interesante leer las historias de muchas de las canciones que han marcado mi juventud y madurez.Muy recomendable para cualquier amante de la música .

    ResponderEliminar