lunes, 17 de enero de 2022

El documental Arrel, produït per Fira Mediterrània de Manresa

El passat 20 de novembre a les 16.00 hores a l’Auditori Sala Galà de Cassà de la Selva dins del marc del Festival Càntut, tindrà lloc l’estrena oficial del documental Arrel, produït per Fira Mediterrània de Manresa. La direcció del documental és compartida amb Sergi Guix, de la productora Zeba Produccions i Ester Plana i Quim Rutllant, periodistes especialitzats en l’arrel.

Actualment, mirar cap a l’arrel comença a estar de moda i és tendència entre els artistes joves. Per què els creadors contemporanis aposten, cada cop més, per la utilització del patrimoni cultural com a font d’inspiració? El documental Arrel explora què els atrau de l’arrel i com es manifesta damunt dels escenaris. I, a la vegada, fa una radiografia de la creació avui a partir d’aquests materials. Un punt de revisió, que amb motiu dels 25 anys de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebraran el proper any 2022, es podrà visualitzar a través del contingut de la producció. Alguns dels protagonistes en primera persona del documental són, entre d’altres, Maria Arnal, Manu Sabaté, Arnau Obiols, Tarta Relena, Pol Jiménez, Magí Serra i Jordi Lara.

Aquest documental, a més del Festival Càntut, tindrà una itinerància en diversos festivals del país: Tradicionàrius a Barcelona, Festival de Llegendes de Catalunya a Sant Martí Tous, Dansàneu. Festival de Cultura del Pirineus i Festival Ésdansa a Les Preses - La Garrotxa. El punt final de la gira serà a Manresa a la tardor del 2022. Així mateix, La Xarxa de Televisions Locals emetrà el documental.

No hay comentarios:

Publicar un comentario