jueves, 19 de mayo de 2022

Runa Llena ens presenten disc "AON"

Al febrer de 2020, Juan Carlos Marín “Carlitos” i Francisco Javier Gómez de la Serna “Frank”, arran de la seva sortida de Mägo de Oz, grup al qual han pertangut durant més de 25 anys, decideixen crear una banda pròpia a la de poder continuar gaudint de la seva manera de crear, sentir, i interpretar la música. Així neix RUNA PLENA.

Aquesta nova banda, a més, està formada per músics de la talla de Joaquín Arellano "El Niño" a la bateria (Muro, Saratoga, Ñu, Ankhara, Mägo de Oz…), el vocalista Nacho Ruiz (Santelmo, Perfect Smile, Arwen…) ), Alex ¨Tormëntor" al baix (Blackhell, Füel, Snakebite, Vermell Foc…), Edu Ortiz (Alborea, José Rubio´s Nova Era, Asfáltika…) als teclats, i el virtuós violinista Santiago Vokram (Ataca Paca, La somriure de Cibeles, companyia de teatre “La líquida”, i un llarguíssim etcètera d'artistes de tots els estils que van des del més pur rock, passant per música de cambra, clàssica, jazz o música zíngara).

Tots els principis són durs, i més si es tracta d'un grup creat en temps de pandèmia, confinaments i problemes de tota mena als inicis. Però després de superar a base d'il·lusió i treball totes aquestes traves, i després d'estar durant molts mesos gravant a consciència els seus temes, ara ens presenten el primer treball d'estudi. El primer disc de Runa Llena "AON" ("un" en gaèlic escocès).

"AON" ha estat gravat i mesclat durant l'any 2021 als NewLife Studios de Madrid de la mà de José Garrido i Daniel Sabugal, i masteritzat per Tony Lindgren a Fascination Street Studios de Suècia. És un disc ple de matisos on Runa Llena mostra tot el potencial i demostra que no hi ha fronteres a l'hora de compondre. En aquest primer treball mostren totes les seves cartes i es nota a cada acord tota la il·lusió i ganes que ha de tenir una banda recent nascuda i que ha arribat per quedar-se i ocupar el seu lloc.

A més, s'han regrabat tots aquells temes que el grup ha anat oferint com a avenç durant tot aquest temps, amb la notable millora quant a so, nous arranjaments, etc., ja que molts d'aquests temes van ser autoproduccions realitzades per ells mateixos a domicilis durant la pandèmia. Cal destacar col·laboracions d'autèntic luxe, com les de Paco Ventura i Manuel Ibáñez (Medina Azahara), Israel Ramos, Fernando Ponce de León (antic company a Mägo de Oz), Alberto Marín (Ankhara, Hamlet, etc.), Narci Lara i Paco Garrido (Saurom) o el mateix productor José Garrido (Arwen).

1 comentario: