domingo, 21 de septiembre de 2014

Entrevista a "Xarrupa que Vessa"



Xarrupa Que Vessa som un grup escollit metòdicament d'entre els pitjors músics de Sabadell per a pervertir les ments dels catalanets i catalanetes del principat. Si per error ens trobem en un concert, tindreu una dòsi de rock català, gresca, festa, i un grapat de sortits que us tiraran els trastos només aparèixer! No us creieu que són pilots d'avió ni que tenen un iot al port!
Contesten l’entrevista Marc Catalán (veu) i Xavi Torner (Baix)

1. Com us vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
M: Als quinze anys van caure a les meves mans un seguit de discos que van fer que tot canviés. Aquests eren el “Black Album” de Metallica, l’ “Appetitte for Destruction” de Guns’n Roses, el “Weathered” de Creed o el “Mandrake” de Edguy. A partir d’aquí, el rock i el metal han passat a formar part indispensable del meu dia a dia.
X: Com be diu el Marc, hi ha un dia que et cauen uns CD’s a les mans, en aquella època cassets, que et fa despertar la curiositat. En el meu cas els CD’s/Cassettes van ser el The Offspring (Offspring), Nervermind (Nirvana), Images And Words (Dream Theater) i Tales From The Twilight World (Blind Guardian). Cosa que van fer que m’interesses buscar mes grups dintre d’aquest estil de música i inclus buscar els seus origens. Desde llavors el rock en tots els seus aspectes em te enamorat.

2. Com es crear el projecte “Xarrupa que vessa”? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
M: Jo vaig entrar a finals del 2012, però potser el Xavi us pot explicar una mica millor com va començar tot!
X: I tant! Xarrupa Que Vessa neix a mitjans del 2012, tot just es va dissoldre Les Putes Van a Peu que durant 8 anys van estar en actiu i pervertint uns quants escenaris.
Tres dels sis components de Les Putes Van a Peu volíem seguir amb el projecte de fer rock fresc, divertit i sense pèls a la llengua.
En aquell moment XQV érem un guitarra (Xavi E.),teclat (Ferran) i baix (Xavi T.), així que vàrem començar a buscar gent tant malalta com nosaltres i que li interesses el projecte, de seguida vam trobar el segon guitarra (Joan B.) i bateria (Ferran S.) i ara venia el més complicat, un cantant que tingues la poca vergonya per cantar les nostres lletres, i aquí va aparèixer el Marc, que ja ens havia vist a algun bolo i ja sabia a on es fotia.
La banda estava formada, vam crear temes nous i alguns de Les Putes Van a Peu i a buscar bolos!
Fa 6 mesos el nostre teclat va haver de deixar el grup i després de meditar-ho molt vam decidir posar secció de vents i seguir buscant teclat. I aquí estem amb un Saxo tenor i un trompeta que no fa ni dos mesos que s’han embarcat al projecte de Xarrupa Que Vessa.

3. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per promocionau-se? Heu gravat disc o penseu fer-ho?
M: De moment, el boca a boca i les xarxes socials són el nostre mètode de difusió principal. No hem gravat disc, però fa poc vam gravar la nostra primera maqueta amb la formació actual. Tot aquest material el podeu trobar al nostre bandcamp: www.xarrupaquevessa.bandcamp.com

4. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana?
X: D’entrada ja sabem que tocar rock no ens obre gaires portes, però ens agradaria poder entrar al circuit de festes majors i festes populars, ja que creiem que estan força orfes d’aquest estil musical, i perquè no dir-ho, com mes borratxo estigui el public millor!

5. Com definiríeu la teva música?
X: Fem rock festiu i transgressor cantat en català

6. Com us plantegeu la nova gira o el que queda de l’any?
M: Ja que som un projecte molt nou (el concert de Vilabarrakes va ser el nostre setè, i el primer amb la nova incorporació de secció de vents), el que tenim previst fins a finals d’any és assajar perquè la secció de vents acabi totalment integrada al nostre concert i treballar en temes nous per ampliar el nostre set-list. L’estiu que ve si que dedicarem tots els nostres esforços en anar voltant per tots els escenaris que poguem!
X: Sobretot ampliar el nostre repertori i no dir que no a cap possible bolo que ens surti.

7. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
M: Com a músic, recordo que l’any passat vam tocar a la Festa Major de Sabadell i jo m’ho vaig passar genial. Al concert d’aquest any de Vilabarrakes també el vaig disfrutar moltíssim. Com a espectador no en puc triar un, però un bon exemple seria la primera vegada que vaig veure Iron Maiden al 2005, Anathema al 2008, Emperor al 2007, Edguy al 2006, Cynic al 2007, Heroes del Silencio, Aerosmith, i qualsevol de les vegades que he vist a Alter Bridge, sobretot la vegada que vaig fer amb ells una mica de Jam durant les proves de so!
X: Faré servir un estàndard i diré que tots tenen una cosa especial i el de Vilabarrakes ho va ser molt per moltes coses, per ampliar la família amb vents, per tornar a tocar des de feia temps i poder dir que tornem a estar aquí i farem tots els esforços per seguir millorant i poder donar mes espectacle a cada concert futur.
Com a espectador tinc un gran record de molts concerts, entre ells Metallica 2004, Iron Maiden 2006, Roger Waters Dark Side of The Moon 2007, Rammstein 2009.

8. Quines són les vostres influencies musicals?
M: Les meves influències van desdel Jazz al Death Metal, però bàsicament tot el que sigui rock i metal! A nivell de cantant, els meus cantants favorits són, sense cap dubte, en Myles Kennedy i en Tobias Sammet. A vegades fins i tot em plantejo la meva condició sexual quan parlo d’ells.
X: Intento no tenir un ventall molt tancat d’estils, no em moc gaire del Rock en tots els seus estats, pero si que puc pasant pel funky, heavy, ska i jazz, tot depent del moment.
10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
M: Hi ha moltíssimes bandes emergents que són increïbles, per exemple Blaze Out, Hyde Abbey, Maleït o els ja consagrats Obsidian Kingdom!
X: Hi ha bandes molt bones amb projectes guapos voltant no gaire lluny de casa nostre com Pèl de Gall.

9. Un lloc on us agradaria tocar?
X: El nostre objectiu i il•lussió es poder tocar en algun festival com l’Acampada Jove, Rebrot entre altres, pero sabem que em de fer molta feina i mentrestant disfrutar de tots els concerts que ens vinguin.
M: Ara mateix més que un lloc en concret, lluitarem per aconseguir una petita gira per pervertir uns quants poblets de Catalunya!

10. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
M: Assajar dur i treballar. Fer la música que tu creguis i no fer-la per agradar. Sigues honest amb tu mateix i amb la música que fas.
X: Tenir molt amics.

11. Què és el que us apassiona de la música?
M: Tot. Jo sóc guitarrista, encara que a Xarrupa només faig de cantant, però aprofito cada segon que tinc lliure per tocar la guitarra. I també he de reconèixer que si tinc alguna addicció, és a tocar en directe. La música es la meva “amant”.
X: Tots els bons moments que m’ha fet passar.

12. Com ha estat la experiència de tocar al Vilabarrakes de Castellar del Revès?
M: Per mi ha estat fantàstica. Era un bolo molt perillós on havíem assajat molt poc amb les noves incorporacions (l’Oriol al saxo i el Jordi a la trompeta) però tots vam treballar de valent i vam poder tirar-lo endavant. A més, el nostre teclista va marxar i jo vaig suplir una petita part del que ell feia tocant també el teclat en directe! Ha estat una bogeria! Per part de la organització, ens han tractat com reis, excelent!
X: Encara em dura la trempera!




No hay comentarios:

Publicar un comentario