sábado, 13 de abril de 2024

Eloi Querol ens presenta el disc “Reina Victòria”. Que el Rock soni, i sigui, com ha de sonar i ser.

 

Eloi Querol: cantant, músic, compositor, i intèrpret terrassenc, que aquest any va arribar als 25 finalistes del programa Eufòria, presentarà el seu primer disc en solitari a la Festa Major de Terrassa.

L’àlbum es titul·la “Reina Victòria” perquè hi col·laboren 30 músics egarencs que l’artista ha conegut a les Jam Sessions d’aquest local emblemàtic, que acaba de fer 40 anys d’història. Per tant, es tracta d’un disc que engloba una gran part del talent musical emergent de Terrassa.

Gravat, mesclat, i masteritzat a l’EM estudi de Terrassa pel productor Xavi Escribano, immers en treballs amb grups com Crim o Doctor Prats, aquest disc pot ser un dels pocs projectes musicals catalans amb un so influenciat per bandes com Guns n’ Roses, The Rolling Stones, o Alice in Chains.

A més a més, el disc s’ha gravat 2 vegades: 1 vegada en català, pels amants del significat de les lletres, i 1 altre cop en anglès, pels rockers més puristes.

Als següents enllaços hi podeu trobar les dues versions:

Anglesa: https://open.spotify.com/album/3in2RPqH4kKb44k8MaXZMH?si=_hkXutnaTcO_rzrsTx6xXg

Catalana: https://open.spotify.com/album/5nO3V0vYKxe1ljCYuZvIwh?si=LgnLrdYGQ0-0BzNT8ZHOgg

Per l’artista, a pesar de la possible sensació de presumpció i d’egolatria que la següent frase pot despertar en els lectors, aquest àlbum té la qualitat suficient com per convertir-se en el millor disc català dels últims 5 anys, sense cap mena de dubte. Un disc d’un gènere musical que fa temps que s’ha perdut i que, a més a més, a Catalunya mai cap grup ha aconseguit que soni, que sigui, que tingui l’estètica, o que tingui l’actitud del Hard Rock de veritat: el Rock d’Aerosmith, de Guns n’Roses, o el de Led Zeppelin... Un Hard Rock que no enganya. Un Rock Clàsic que no prostitueix el terme “Rock”, i que mai s’ha apropiat d’altres cultures musicals que no representen, com fan molts dels artistes internacionals i catalans amb, precisament, la cultura Rock.

No hay comentarios:

Publicar un comentario