martes, 16 de abril de 2024

Lándevir ens presenten nou disc "Un viaje en el tiempo"

 


Han passat sis anys des que els alacantins Landevir van llançar “Des del Silencio”. Aquest 2024, tornen amb les piles ben carregades amb el seu cinquè treball de llarga durada, al que han titulat “Un Viaje En El Tiempo”, on fan un gir encara més rodó al seu so, ja que se submergeixen de ple pels corrents més ètniques del Folk, sobretot del Folk d'origen Celta, Viking o fins i tot Àrab. Estem davant d'un treball conceptual que tracta sobre viatges en el temps, on cada tema transporta l'espectador per diferents etapes de la Història, per això la formació ha posat èmfasi en aquesta varietat d'estils musicals. 

Comencem amb el tall homònim, “Un Viaje En El Tiempo”, que serveix com a intro per portar-nos de la mà cap a "Creencias Del Ayer", on la formació ens delecta amb una sonoritat força pesada ja que opten per plasmar el seu costat més metal·ler en aquesta composició . Per descomptat, les influències del seu Folk tan característic són presents, encara que en aquest cas, es queden en un segon pla. Pel mateix camí, escoltarem "Nunca Dejes De Soñar", una pista on l'energia es dispara des de la primera fins a l'última nota, especialment a la tornada, on Landevir augmenten una mica més la potència.

Hi ha un bon grapat de col·laboracions, la primera la trobem a "Tu Voz", en què l'agrupació uneix les seves forces al costat de les d'Anna Murphy (ex-Eluveitie i Cellar Darling). Encara que no serà a l'única en què l'artista suïssa faci la seva aparició, ja que tornarem a escoltar la seva presència a "La Historia Se Repite". Tots dos temes compten amb una atraient combinació entre el Metall i el Folk, on la intervenció de la viola de roda d'Anna assenta aquesta atmosfera tan atractiva en aquestes dues composicions. A "En Leyendas Del Medievo", no només continua Anna Murphy, sinó que també Rosalía Sairem uneix les seves cordes vocals a les de Jose. Estem davant d'un tall molt cridaner en què l'energia i el bon rotllo es transmet des del primer instant, donant lloc a aquest costat tan festiu i colorit que aporta la música Folk, però especialment el Folk Metall de Landevir. El Canto De Morrigan, El Conjuro De Belenos y El Hechizo De Freya, són talls de breu durada i que serveixen com a transició entre una pista i una altra. Tot i això, són les que més beuen de les influències més pures de la Música Folk, i fins i tot segueixen intervenint A. Murphy o la pròpia Rosalía Sairem i fins i tot també deixa la seva gran aportació Thomas Vikström.

Continuem amb "El Mañana Ya Vendrá", on la banda aporta el millor de la seva essència. D'altra banda, estem davant d'una de les tornades amb més ganxo d'aquesta nova feina, en què el vigor i l'energia estan més que assegurats. En canvi, a Reina Alhama, els alacantins ens submergeixen per aquests tints de música àrab amb què creen l'ambientació tan sensacional d'aquest tema. Sota el meu punt de vista, és un dels millors talls de la seva nova llarga durada, ja que gosen explorar altres sons com mai abans els havíem escoltat; a més de crear la composició més poderosa i aclaparadora de l'àlbum, on el seu costat més metal·ler també pren una força increïble. "Mientras que Ahora", aporta aquesta faceta més assossegada alhora que emocional. Donen el tancament amb "El Fin Del Viaje", una pista en forma instrumental en què demostren que el seu Folk Metall és més viu que mai. És un final molt complet.

Landevir, estan de tornada amb el que considero que és el seu disc més complet fins ara. No només gosen experimentar amb altres sons diferents, sinó que ho fan amb un poder i una força increïbles. D'altra banda, és clar que han sabut envoltar-se de grans músics que també han fet possible que aquest sigui un dels seus treballs més sucosos, en què el Heavy i el Folk Metall conviuen en perfecta harmonia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario