viernes, 30 de octubre de 2020

Maria Rodès ens presenta "Lilith"

Avui al blog LMALF; parlem del nou disc de Maria Rodés "Lilith" (Satélite K, 2020) inspirat en el món de les bruixes. La sortida ve acompanyada del videoclip de la cançó "Carta al Diablo". El vídeo ha estat gravat al Cap de Creus, fent un petit homenatge a la bruixa preferida de la Maria, la Lídia de Cadaqués, la història de la qual va fascinar a l'artista. Es tracta d'una producció de Sabir Studio. La direcció va a càrrec d' Aitor Urbaneja i la direcció de fotografia de Toni Llobet.

«Si ets una dona i t'atreveixes a mirar dins teu, ets una bruixa. Crea les teves pròpies normes. Ets lliure i bella. Pots ser invisible o visible sobre com escullis donar a conèixer la teva cara de bruixa». (W.I.T.C.H.)

Maria Rodés s'inspira en el món de les bruixes en el seu nou disc "Lilith" (Satélite K, 2020), fent així un petit homenatge a totes aquelles dones lliures que s'han atrevit a mostrar la seva intel·ligència, la seva curiositat, la seva creativitat i el seu inconformisme, encara que per això moltes acabessin a la foguera.

El disc pren el nom de l'esperit femení de la foscor, "Lilith", primera dona d'Adam que va abandonar l'Edèn i al seu marit per no voler sotmetre a ell i va anar a parar a la Mar Roja on es va aliar amb el diable. Com una bruixa que busca els seus orígens, Maria Rodés s'endinsa en un viatge entre el mite i la realitat per confeccionar nou cançons que, igual que els encanteris, ens transporten a l'univers màgic de l'autora:

A la Lluna venidora funciona com conjur iniciàtic, donant pas a un disc en el qual trobem ritus xamànics de la famosa remeiera Maria Sabina (La estraña); històries d'amor entre bruixes i diables (Carta al Diablo y Pelo Rojo); versos d'Alfonsina Storni (Con los pies desnudos); fragments del conegut Llibre de les Dones, escrit per Jaume Roig al s.XV (les Bruixes Tornen), i fins a una versió de Records de Ypacaraí que actua com embruixament andí en el repertori.

Gravat en Ophiura Studio (Premià de Mar) i produït per Joel Condal i Maria Rodés, Lilith compta amb els arranjaments de la banda que l'acompanya en directe: Isabelle Laudenbach (guitarra), Marta Roma (violoncel), Marina Tomàs (Guitarra) i Pep Pascual (clarinet i percussió).

No hay comentarios:

Publicar un comentario