domingo, 16 de octubre de 2022

Flowk ens presenten el disc "Trobada"

Flowk és un trio amb un nom que combina un estil ben definit (el folk) amb una manera d’entendre la música (el flow o fluïdesa) per oferir un so energètic i contundent amb un repertori propi de ball folk. Les seves influències passen per les sonoritats mediterrànies, cèltiques, el pop-rock i la música folk europea.

“A través de la guitarra, en Ciscu és el motor de la banda, el ritme, que fa que en Marc, amb el batec de l’acordió, i en Xavi, amb la sonoritat de la mandolina, nedin entre melodies i harmonies en un mar de possibilitats.”

Trobada és una reunió de tres músics amb bagatges i inquietuds musicals diversos que han trobat en el ball folk una manera d’expressar-se i de crear un so propi, una manera personal d’entendre la dansa per a un públic del segle XXI.

Flowk és música per escoltar i ballar. Presentació en directe el 8 d'octubre de 2022 a Fira Mediterrània i el 21 de gener de 2023, al Festival Tradhivernales (França).


Components:

Ciscu Cardona: guitarra acústica Martin D-28, Pedal Roland SPD, Submarine Pickup.

Marc del Pino: acordió diatònic Bertrand Gaillard.

Xavi Castanys: mandolina model A-5 Paul Shippey, Guitarra acústica Martin D-18.


Músics col·laboradors:

Sílvia Murillo: Violí a 'Embús'.

Pau Benítez: flabiol a 'Calèndula', 'Queralt' i 'Lorena'.

Manu Sabaté: Gralla, tenora i clarinet baix a 'Calèndula', 'Queralt', 'Lorena' i 'Bon matí'.

Xavi Carbó: contrabaix a 'Queralt' i 'Calèndula'.

Gravat a l’estudi So.cat amb en Pau Vinyoles la primavera del 2022.

Mescla: Pau Vinyoles.

Masterització: Ferran Conangla.


Flowk és un projecte de tres músics que neix l’any 2019 amb el propòsit de portar el ball folk arreu. L’objectiu era clar: fer un format ballable a partir de temes de composició pròpia. Des de llavors, han tocat a infinitat de places, festes majors i esdeveniments de tot tipus. La seva formació que consta d’acordió diatònic, guitarra i mandolina els fa molt adaptables a qualsevol tipus d’escenari i ambient musical i, tot i que la seva raó de ser és fer dansar, també s’adapten a un format de concert.

Han estat premiats al concurs Folkez Blai (Ermua) i han estat presents als festivals més emblemàtics de Folk i de cultura popular com el Trad’Envie (França), Tradicionàrius, Festival Pir (Hecho), Set inferns (Bellestar), Fira Mediterrània (Manresa) Berguedà Folk o el Cap de Setmana Diatònic de Reus entre molts altres.

Marc del Pino, Esplugues de Llobregat, 1978. Acordió diatònic.

Acordionista, compositor i professor d'acordió diatònic en diversos centres d’arreu de Catalunya. Entre els projectes que ha participat, destaquen el noms d’Andana i Tazzuff. Actualment treballa en els projectes Duetu (Folk) i Flowk. Com a investigador de l’instrument ha dissenyat, entre dʼaltres, el Sistema Simètric, que és un sistema cromàtic i bisonor que permet l’ús dels recursos moderns i dels tradicionals.

Ciscu Cardona, Sant Just Desvern, 1988. Guitarra acústica.

Guitarrista que des de ben jove entra en el món del Folk amb la creació del grup Riu el 2010. Des de llavors s’ha dedicat a investigar les possibilitats de les afinacions obertes i els ritmes del folk europeu així com a l’arranjament de la música tradicional dels Països Catalans. A part de Flowk, també és membre de diverses bandes com Riu, NewCat Ensemble (Ruralisme Il·lustrat), FAR (música celta), Quelcom folk, 'La senyoreta de l’escala' (teatre) i el projecte FOK amb Kepa Junquera.


Xavi Castanys, Palamós, 1973. Mandolina.

Comença la seva relació amb la música de jovenet estudiant piano, però més tard s’enamora de la música folk a través de la mandolina. Ha tocat en diverses bandes en l’àmbit del folk, la música tradicional i el ball folk com Escampillem, Estira i Arronsa, Trifòlium, Pòster Freaky, Bluegrains... i ha participat en nombroses gravacions musicals (Trifòlium, Toni Xuclà, Pol Cruells, Beth, Tona Gafarot, Nuar, Luthea Salom, entre d'altres). Actualment combina la feina de mestre d’escola i músic, formant part de les bandes Flowk i Sláinte

No hay comentarios:

Publicar un comentario