GEOMETRICAL SARDINE (Jaume Rosselló, Joan Roca, Pep Aspas) sorgeix de la unió de tres membres que comencen a relacionar-se musicalment en cursar primer estudis de música clàssica i posteriorment estudis de Jazz al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Fins que han acabat coincidint a l'estiu de l'any 2021,cada un d'ells ha tingut una dilatada experiència en bandes i formacions musicalsvariades i de reconeguda trajectòria nacional i internacional: Antònia font, Ensemble ACA, BOC, Dinamo, Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Banda Municipal de Palma, la Big Bang i la Jove Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i una gran diversitat de formacions de jazz entre d’altres. La peculiar visió musical i el feedback creatiu dels tres components ha conduït a la creació d'una interessant proposta original en l'àmbit compositiu, que basa el seu potencial en la música en directe. Tant és així que malgrat la curta existència de la banda, en els mesos vinents ja sortirà a la llum el seu primer treball (Minialien,Blau/Discmedi 2022) enregistrat íntegrament en directe als estudis Micromaltese de Barcelona per Marco Morgione i mesclat i masteritzat a Sóller Mixes per Joan Miquel Oliver, amic personal i company de banda de Joan Roca. A més de l’amalgama estilística que entre els tres formulen, l'energia i la potència del seu directe és un dels pilars fonamentals de la formació.
Jaume Rosselló, guitarra elèctrica (Porreres, 1996)
Naixé a un entorn musical sent son pare el seu primer professor de guitarra. L’any 2014 comença els estudis de grau superior de guitarra clàssica al CSMIB amb els professors Miquel Àngel Aguiló i Pedro Mateo González. Es gradua l’any 2018 amb premi extraordinari i havent guanyat el concurs de solistes del curs acadèmic 2017-2018 que li perme tocar el Concert per a guitarra i petita orquestra de Heitor Villa-
Lobos amb l’orquestra del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. El mateix any començà a cursar també al CSMIB el grau superior de guitarra de jazz amb Andreu Zaragoza i un any després el grau superior de composició amb Josep Prohens i Carme Fernández. La polivalència de Jaume l’ha portat a combinar la seva activitat acadèmica amb nombrosos projectes tan variats com la seva estada al grup de folk fusió mallorquí BOC o la seva participació a la interpretació de l’obra post- instrumental Black Box Music de Simon Steen-Andersen.
Joan Roca, baix elèctric (Palma, 1972) inicia els estudis musicals de forma autodidacta durant la seva adolescència. Un cop acabada la llicenciatura de Biologia, accedeix al Conservatori de les Illes Balears per cursar primer els estudis de música al Conservatori Professional, i posteriorment es llicencia als estudis Superiors de Contrabaix clàssic. Durant aquesta època col·labora activament a les temporades de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i també amb l'Ensemble ACA, formació avantguardista especialitzada en música contemporània. Alhora, desenvolupa la seva activitat musical amb el grup Antònia Font, amb el qual grava vuit àlbums i actua durant aproximadament quinze anys per tot l'estat espanyol i de forma puntual a l'estranger. El grup ha estat guardonat amb un disc d'or (Lamparetes, 2011), Premi de la Música Millor disc Pop (Coser i Cantar, 2008), Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2008), Premi Puig-Porret 2002 i 2011 i premi Arc millor grup de Pop Rock en català (2011) entre d'altres. Inicia la seva trajectòria al món del Jazz a través de Manel Camp i Horacio
Fumero dels quals ha rebut classes. Posteriorment es llicencia en estudis superiors de Jazz i Música Moderna al Conservatori Superior de les Illes Balears, alhora que compagina la seva activitat musical en diverses formacions de Jazz (ha col·laborat amb Perico Sambeat, Xavi Maureta, Pol Omedes, Marcelo Mercadante i Esteve Pí entre d'altres). Interessat en tot tipus de propostes musicals, l'any 2014 passa aformar part del grup de música llatina “Dinamo”, amb el qual ha enregistrat un Disc (Ahora Bajo y Arreglo Todo - Runaway Records 2017) i ha participat a les gires de Mèxic (2014, 2015, 2017 i 2018), Regne Unit (2014, 2018 i 2019), Japó (2016), Estats Units (2017 i 2019) i Colòmbia (2018 i 2019) a més de realitzar actuacions de forma habitual al llarg de tot el territori espanyol. Actualment ha reprès l'activitat amb el què ha estat el grup de gran part de la seva trajectòria musical: Antònia Font, amb el qual acaba de treure nou LP (Un Minut Estroboscòpica – Primavera Labels 2022) i prepara gira per al 2022 i el 2023. Sempre interessat en el Jazz i en l'exploració de noves fronteres sonores, pretén plasmar la seva peculiar visió de la música a través de les seves composicions.
Pep Aspas, bateria (Alcàntera de Xúquer, València. 1984)
Les seves primeres passes amb la música varen ser tocant el tabal a la colla de xirimiters i tabaleters "Repic i bufit". Als 11 anys comença a estudiar a la societat musical del seu poble, per a posteriorment graduar-se dels estudis professionals de percussió al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent amb el professor Àngel García (Amores grup de percussió). Continua la seva formació com a percussionista al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, amb els professors Manuel Tomàs i Sergio Izquierdo, i les finalitza al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb Armando Lorente (OSIB), Juanjo Guillem (ONE, Neopercusión) i Philippe Spiesser (Perpignan, Ginebra). Més tard ampliaria la seva formació amb els estudis de bateria jazz també al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, amb el professor Xavier Maureta. És col·laborador habitual de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i d’altres formacions clàssiques, sessionista com a bateria de jazz, i també membre d’algunes bandes de música com el grup delatin-ska Dinamo, amb el que ha fet algunes gires internacionals. Actualment és professor de percussió al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears.
Minialien (Blau/Discmedi, 2022) és un treball gestat mitjançant composicions experimentals i tècniques de creació espontània. El primer àlbum de la banda, explora l'ampli territori del jazz, des del concepte clàssic de l'estàndard, passant pel jazz progressiu, i arribant a l'espai compositiu on el trio es troba còmode: composicions de caràcter fractal i estructures amalgamades. Amb set temes originals que dibuixen un paisatge sonor molt personal i que exploren noves fronteres creatives, el nou àlbum és una demostració de l’imaginari de la formació i del seu gran i interessant univers artístic.
No hay comentarios:
Publicar un comentario