jueves, 2 de marzo de 2023

L'Strenes 2023 de Girona

L’onzena edició de l’Strenes suma a la seva programació la celebració dels 30 anys del llegendari Homework dels Daft Punt interpretat per la prestigiosa banda Robot Rock Alive que recrearà de dalt a baix el mític espectacle de la piràmide de Coachela. També les estrenes dels nous discos i els nous espectacles de Mariona Escoda, Caïm Riba, Porto Bello, Adriano Galante, B1N0, Julieta, Figa Flawas, Doble & Hugsound, Ven’nus, Socunbohemio, Le Nais, Sara Terraza, L’últim elefant i Malson Atmosfèric. 

En total, el certamen gironí ha posat a la venda 20.400 entrades a Girona i 6.000 a Barcelona d’estrenes tant esperades com les dels nous discos de la cantant saragossana Luz Casal després de cinc anys de silenci discogràfic i de la cantautora Sílvia Pérez Cruz. També destaca l’estrena de la gira de celebració dels 10 anys del “Jo mai mai” de Joan Dausà que celebrarà dos concerts a les Escales de la Catedral. Igual que Els Amics de les Arts que hi presentaran nou disc també per partida doble. Per altra banda, els murcians Viva Suecia, una de les grans bandes del circuit indie pop estatal, presentaran el seu directe per primera vegada a Girona.

Els Buhos faran el concert inaugural del Festival Strenes 2023 a l’Auditori de Girona just el dia que publiquen el seu nou disc. El públic també podrà gaudir de la celebració dels 10 anys de carrera dels Blaumut al Palau de la Música de Barcelona i la dels 20 anys de carrera de la Beth al Teatre Municipal.  

Altres presentacions destacables seran les estrenes dels nous discos de Judit Neddermann i de Triquell i del nou espectacle del prestigiós duet de jazz Andrea Motis i Marco Mesquida. També les presentacions més esperades de l’urban català com les dels grups The Tyets, 31 FAM, Lal’Ba i Doble & Hugsound a La Mirona de Salt. Finalment, també sorprendran al públic les revolucionàries gallegues Tanxugueiras i el retorn de l’Anna Roig en solitari. 

L’Strenes 2023, a més a més, destaca per la seva programació paritària. Pràcticament el 50% de les propostes estan liderades o compten amb integrants dones. De la mateixa manera, també demostra la seva voluntat de donar suport a les noves músiques destinant el 50% de la programació a bandes emergents. En aquest sentit, el certamen gironí programa un dia més de concerts d’entrada lliure a la pujada de Sant Domènec i a la Plaça del Vi per tal de facilitar l’accés de la ciutadania a la cultura. En total, un 30% de la programació del festival serà d’entrada lliure. 

El Talent Gironí, la secció del festival que posa en valor el talent musical de les comarques gironines, compta amb Doble & Hugsound, Sara Terraza, B1n0 i Malson Atmosfèric. 

L’Strenes 2023 tindrà lloc als tres grans recintes habituals del festival que són l’Auditori de Girona, el Teatre Municipal de Girona i la sala La Mirona de Salt, també als espais icònics del Barri Vell com les escales de la Catedral, la Pujada de Sant Domènec i la Plaça del Vi, i a espais més descentralitzats com La Marfà - Centre de Creació Musical i el Parc Central. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario