martes, 2 de mayo de 2023

Els valencians Marjal ens presenten el disc "Nova mitologia Riberenca"

 

Els integrants d'aquest singular projecte són: Pep Margalef (guitarra/veu), Carlos Espina (teclat/cors), Nacho Durbán (baix) i Foll (bateria/cors). El disc ha sigut gravat al juliol de 2022 en els estudis Elefant (València) per Alberto Díaz i masteritzat per Enrique Soriano en Crossfade.

“Nova Mitologia Riberenca” condensa en els seus nou temes una amalgama d'estils que van des del garatge, la cúmbia psicodèlica o el progressiu 70’s, aprofundint en una senda ja iniciada en el seu EP de debut “Marjal”, de 2020. El procés compositiu de la banda sempre part d'un concepte o temàtica que vertebra cadascun dels temes. El resultat sonor s'allunya, per tant, d'un patró lineal identificatiu, i pot transitar des d'un delicat ensomni folk fins a un tutti orquestral al Prokófiev; d'un insistent ritme ternari a un passatge Tin Pan Alley, per citar només un parell d'exemples.

L'apartat gràfic correspon a l'il·lustrador underground valencià Adrián Bago, qui desconstrueix els elements genuïns del paisatge marjalenc en una portada desconcertant, en la qual els plans, una vegada més, s'entremesclen com en un artifici de les postes de sol en l'Albufera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario