lunes, 1 de mayo de 2023

The Byrons (Juan Ramón Viles) publica EP homónimo y lanza el videoclip de "Marchamos"

 


The Byrons, nou projecte musical de Juan Ramón Viles (Duncan Dhu, Emirra, Juanra Viles) 
El mes de desembre del 2021 marca el punt de partida d'un trajecte que, de moment, culmina amb els enregistraments realitzats a Green Farm Recordings. Diego Vasallo i Fer García firmen una producció que aprofundeix en atmosferes fosques, evocadores, decadents o lluminoses en funció de les lletres i melodies que acompanyen.
The Byrons donen forma a un món sonor que es mou des de la força elèctrica fins a la cadència pausada. Cinc cançons que simulen ser una confidència, una mirada descreguda en què s'entreveu un petit fil de llum o la lluita contra el que sembla ser un destí marcat. Un trànsit d'històries i llocs on sovint s'endevinen els vicis i virtuts de l'heroi byronià.
 
The Byrons és el projecte després del qual es troba Juan Ramón Viles (Duncan Dhu, Emirra, Juanra Viles). Si bé les seves cançons i la seva veu són l'epicentre sobre el qual gira aquesta proposta, The Byrons s'articula com un espai obert on la barrera entre solista, components i col·laboradors queda difuminada de manera voluntària per absorbir la riquesa i varietat de les diferents aportacions sense perdre per això la coherència musical.

Amb Diego Vasallo (Duncan Dhu, Diego Vasallo), Fer García (The Young Wait, ILL, Diego Vasallo), Alex Zulaika (Frisc Jenny, Javier Sun) i María Amolategi (Matilda) com a base, Jesús Aramberri (The Young Wait), Jon García (Ashra, Undercover, Sons of Alerik) i Mark Murtha (London Drive, Head East) completen la llista de músics que s'han anat unint al projecte.

La referència a Lord Byron, de qui prenen el nom, no és casual. La seva influència es transvasa a una música que, alhora, enllaça amb les influències i trajectòries d'uns músics que han anat retrobant-se en diverses cruïlles de camins durant les últimes tres dècades.
  
El nou EP de The Byrons, el projecte liderat per Juan Ramón Viles (Duncan Dhu, Emirra, Juanra Viles), ja disponible a Plataformes Digitals.



No hay comentarios:

Publicar un comentario