lunes, 18 de septiembre de 2023

Atzur ens presenten el disc debut "Strange Rituals"

El duo hispanoaustríac llança el seu esperat àlbum de debut: Strange Rituals, "un disc de pop indie que t'estremirà des de dins per esclatar com una catarsi molt necessària", en paraules de Patricia, el 50% espanyol de la formació.

Concebible gairebé com un desafiament per a "qualsevol persona amb la incorregible sensibilitat per sentir-ho tot molt intensament", l'àlbum se sustenta en una insistent tendència a l'èpica i en una càrrega dramàtica sincera i constant.

Els tres singles d'avançament, 'Faithful Believer', 'Nostalgia' i 'People Pleasing', no ens van enganyar: Strange Rituals és el manual de com fer (synth)pop electrònic.

Després d'actuar el juny passat al Primavera Sound de Barcelona, ATZUR anuncien les primeres dates de presentació de Strange Rituals al nostre país.

Després de ser presentats com el duet de pop electrònic que es va conèixer a Tinder o la resposta hispanoaustríaca a Florence + The Machine, ATZUR reclamen la seva pròpia posició dins del gènere amb Strange Rituals, el seu esperat àlbum de debut. Una feina, en paraules del seu 50% espanyol, Patricia, “per als que pensen massa, les ments hipersensibles i màgiques. Un disc de pop indie que t'estremirà des de dins per esclatar com una catarsi molt necessària”. Amb una tendència insistent a l'èpica i amb una càrrega dramàtica sincera i constant, Strange Rituals és, “una col·lecció de rituals que faig, alguns em salven, altres em maleeixen”, confessa l'autora.

Tenint gran importància sonora l'aspecte orgànic de la realitat, l'àlbum inclou una sèrie de sons ambientals gravats espontàniament, com la tempesta que pots escoltar a la 'Intro' ia la catàrtica 'Strange Rituals', una cançó sobre com enfrontar-se a l'ombra d'un mateix, que es va gravar a casa de la Patrícia. Una metafòrica premonició de la maror emocional que ens espera. A partir d'aquí es desplega el vessant més explosiu d'ATZUR, marcant el to a partir del qual es desenvoluparà l'àlbum amb el triplet de singles que van ser anticipats al seu dia: la ballable però reflexiva 'Nostalgia', la constructiva 'Faithful Believer' i 'People Pleasing', una cançó que serveix com a acte d'alliberament de les pressions de la societat.

'Affirmations (For Better Mental Health)', que funciona com a mantra davant la incertesa paralitzant, i els violins d''Interlude II' divideixen l'àlbum en dos, i donen pas a la llum que entra a dojo a 'Aurora', celebrant tot el que ens ha portat fins ara present. Amb les llums i les ombres. Manifesting, una llança directa al cor, és aquest àngel guardià que et treu de la foscor amb el seu poder curatiu; mentre que 'Foc' ens mostra la cara més orgànica d'ATZUR: quan a altes hores de la nit et trobes nu de tot adornament.

La catarsi arriba al final amb 'Mental Health Walk', un tall que ens ajuda a pair els pensaments, a posar les coses en perspectiva ia no avergonyir-nos d'aturar-nos i prendre'ns un descans de la realitat; i amb ‘Outro’, on respirem profundament unes quantes vegades i ens connectem a una meditació guiada que fa coincidir la nostra respiració amb el ritme del mar. “Aquesta és una col·lecció de cançons que necessitava i les he fetes”, conclou Patricia. “Vaig prémer el meu cor i vaig abocar tot el que va sortir. Té drama perquè jo sóc dramàtica, i dispara directament al cor de qualsevol persona amb la incorregible sensibilitat per sentir-ho tot molt intensament”. Ets tu una d'aquelles persones?

Després d'actuar el juny passat al Primavera Sound de Barcelona, ATZUR anuncien les primeres dates de presentació de Strange Rituals al nostre país.

PROPERS CONCERTS D'ATZUR A ESPANYA:

Dissabte 21 d'octubre: Castelló @ Pro Weekend

Dijous 22 de febrer: Madrid @ Sala Clamores

Divendres 23 de febrer: Barcelona @ Sala Laut


No hay comentarios:

Publicar un comentario