lunes, 4 de septiembre de 2023

Avui es publica el sisè volum de la col·lecció "Republicafrobeat: Afrobeat Ibérico"

El 2023, l'AC. AfrobeatProject fa 20 anys de recorregut per l'afrobeat al llarg del planeta. Ha estat una aventura apassionant i nutritiva que ens enorgulleix i que des de fa 6 anys realitzem juntament amb Kasba Music, per això volem celebrar-ho amb l'edició d'un nou volum de REPUBLICAFROBEAT.

El volum 6 de REPUBLICAFROBEAT porta per cognom AFROBEAT IBÉRICO i pretén reflectir l'escena afrobeat de Galícia, País Basc, Astúries, Catalunya, Madrid, Aragó, Extremadura, Andalusia i Portugal. La Península Ibèrica és gresol de cultures, terra d'anada i tornada, on la presència negra i la convivència multiracial és rellevant des de fa segles. Les seves músiques han calat profundament entre la seva gent. I l'afrobeat, gènere musical creat pels nigerians Fela Kuti i Tony Allen, és protagonista des de fa dècades. Concebut originalment com una eina de compromís social, és un vehicle de connexió per sobre de color, raça, religió, gènere, identitat o ideologia.

L'afrobeat es practica a tot el món, des d'Israel a Brasil, de Polònia als Estats Units, de Xile a Moçambic, de Puerto Rico a Nigèria, d'Àustria a Etiòpia, del Japó a Mèxic, del Senegal a Colòmbia i un llarg etcètera. Fa uns anys, el 2012, l'AC. AfrobeatProject publicava l'àlbum La Música És el Arma del Futuro. A Tribute to Fela from Spanish Bands, on reflectíem l'escena afrobeat de l'estat espanyol a través de versions de Fela Kuti. Ara, en aquest REPUBLICAFROBEAT VOL.6-AFROBEAT IBÈRIC, volem ampliar la mostra amb cançons originals d'algunes de les bandes que conformen la geografia ibèrica: Macheta SupahSound (Galícia); Makala i Makulu Ken (País Basc); Gecko Turner (Extremadura); Eskorzo i Los 300 (Andalusia); Akin & The Afrobeat Brothers (Astúries); Afro Soul Toasting, Ogun Afrobeat, Juno & Darrell i Kumar Subllevao-Beat & Machete Horns (Madrid); Alma Afrobeat Ensemble i Kwame Adzraku (Catalunya); Couscous Party (Aragó); i Cacique’97, Carapaus Orkestra i Kumpania Algazarra (Portugal), més l’aportació dels remescladors Oscar Martos, Dj Panko i Dj Floro.

El disseny és obra de Ricard Bofill.


No hay comentarios:

Publicar un comentario