miércoles, 11 de octubre de 2023

22ena Edició del Black Music Festival

El Black Music Festival anuncia els primers artistes de la seva 22a edició: quatre concerts amb una forta presència d’artistes internacionals. El tret de sortida el donaran la banda nord-americana Scary Pockets, una llista rotativa de músics internacionals que publiquen setmanalment reinterpretacions en clau funk de cançons conegudes, que acumulen milions de reproduccions a YouTube i Spotify. Serà dijous 8 de febrer a la Sala Apolo de Barcelona. Per aquesta peculiar formació hi ha passat més de 200 col·laboradors. A Barcelona, la Scary Pockets Tour Band 2024 comptarà amb Ryan Lerman (cofundador i guitarrista), així com alguns dels músics favorits dels fans.

Els holandesos DeWolff actuaran per primer cop a comarques gironines de la mà del Black Music Festival el dissabte 2 de març a la sala La Mirona per presentar el seu nou disc Love, Detah & In Between. Aquest trio de rock psicodèlic i blues rock ha estat guardonat amb diversos premis al seu país d’origen i compta amb el recolzament explícit d’artistes de la talla de Roger Glover (Deep Purple), Seasick Steve (Allman Brothers), The Black Keys, Wolfmother o The Black Crowes. Una aposta segura pels amants del rock and roll.

El caràcter internacional del festival i alhora la seva vocació de donar espai a artistes catalans es veu clarament reflectit en l’estrena mundial única i irrepetible del concert conjunt que faran els artistes senegalesos virtuosos de la kora Momi Maiga, resident a Catalunya, i Seckou Keita el dia 17 de febrer al Centre Cultural La Mercè de Girona. “El llegat de la kora” de Seckou Keita & Momi Maiga és una coproducció del Black Music Festival on, per primera vegada, aquests dos músics cosins compartiran conjuntament l’essència dels seus orígens així com la riquesa dels seus encontres musicals fora de la tradició.

El festival també ha anunciat el concert de la banda mítica barcelonina Dr. Calypso, precursora de l’ska, el reggae, soul, rocksteady i el calpypso, a casa nostra. Serà dissabte 9 de març a la Sala La Mirona de Salt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario