sábado, 18 de noviembre de 2023

El Descobriment: DenisDenis

L'origen d'aquest projecte va tenir lloc en plena pandèmia durant el confinament, on Denis Vélez es va refugiar a la seva habitació i amb el seu HomeStudio amateur compondria i gravaria totes les línies de les primeres cançons. Així naixeria DENISDENIS.

La seva música respira dins del pop rock i s'alimenta dels aires de l'indie rock, rock i pop. Dins aquest eclecticisme que porten per bandera, defensen que cada cançó és un món en si amb els seus propis recorreguts i intencions. Les guitarres arpegiades amb reverb, delay i overdrives creant una atmosfera al costat de l'ús de sintetitzadors i una veu molt potent, amb molta força, que recorda el rock dels 90, amb influències de Heroes del Silencio, Viva Suecia, U2, Pearl Jam, Blue October, Soundgarden, Thirty Second to Mars, Foo Fighters, entre d'altres.

Les seves lletres bussegen per la poesia, la metàfora i la filosofia, senya d'identitat i originalitat on les cançons versen. A DENISDENIS es cuiden tots i cadascun dels detalls, inclosa la seva imatge i els aspectes tècnics del que consideren un xou, un espectacle, que va més enllà de fer un concert.

Una banda única i amb personalitat

La posada en escena és completa

La dedicació, absoluta


La cançó “Rousseau” va ser nominada a millor cançó emergent pel mitjà nacional Indie Sonora, juntament amb Arde Bogotà, Els Flamingos i Morning Drivers.

Recolzant-se en un crowdfunding, es va produir l'enregistrament del seu primer EP començant a la seva primera gira TOUR 2022, portant-los a tocar Múrcia, Sevilla, Màlaga i Cadis. Van ser seleccionats per Indie Cool, entre més de 200 bandes, com un dels vuit grups amb més projecció de l'escena independent nacional, on formaven part del jurat artistes com Rufus T. Firefly o Shinova. Van ser elegits per Territori Emergent 3.5, entre més de 100 grups, com un dels tres referents emergents de Andalusia.

La seva segona gira, titulada L'IMPULS DE LA DESTINACIÓ TOUR 2023, ha passat per ciutats com Madrid, Còrdova, Granada, Màlaga, Múrcia, Sevilla, Cadis. Així com pels festivals TaytantosFest (Torrox), Zafarraya Sound (Granada) i IKA Festival (Iniesta).

Les seves cançons han sonat en programes de ràdio com Indilucía de Canal Sur i han aparegut a playlists i revistes nacionals tan importants com Todo Indie, Andalucía Directo, La Parada del Bus, Primera Fila, Insonoro, Revista Young, Un Clavo Ardiendo i molts més.

COMPONENTS

José Grandío: baix i cors

Manu Porras: bateria i cors

Ramon Sánchez: guitarra elèctrica i cors

Denis Vélez: veu i guitarra elèctrica

No hay comentarios:

Publicar un comentario