sábado, 25 de noviembre de 2023

Pleasant Dreams ens presenta el EP "Pols"

Pleasant Dreams, la banda castellonenca torna amb tres noves cançons i porten el seu vessant electrònic un pas més enllà al seu nou EP en valencià 'Pols'

POLS és un EP que recull 3 noves cançons de la banda castellonenca Pleasant Dreams.

El grup dóna continuïtat al gir d'estil establert a l'últim LP Temps, portant el seu vessant electrònic un pas més enllà, que protagonitza completament l'apartat instrumental.

Les tres noves cançons basen tot el pes instrumental en elements electrònics, deixant en un segon pla els components més acústics que tant els caracteritzen, com la guitarra espanyola de Juanjo o les percussions orgàniques de Pedro, igualment integrades.

Les cançons de POLS es configuren atorgant un gran protagonisme a les bases rítmiques generades amb seqüenciadors i als instruments virtuals, desenvolupant un exercici creatiu que inclou l'experimentació a l'estudi com una part més del procés compositiu.

Per a la producció han confiat novament en Alejandro Tomàs, amic vinculat al grup des dels seus inicis, amb qui han treballat el nou repertori buscant adaptar a la personalitat pròpia del grup les tendències de producció musical més actuals, fins i tot amb referències de la música urbana més comercial.


SOBRE LES CANÇONS

Pren-me el pols (pren-me el pols) parla de la necessitat d'abraçar-se. En un món on les xarxes socials monopolitzen fins i tot les relacions afectives, on imperen els egos personals per sobre de les col·lectivitats, on la intel·ligència artificial ha arribat per transformar la manera com interactuem amb el món, malgrat la incertesa dels seus reptes i amenaces ... Pren-me el pols és un cant a què ens prenem el pols, literalment; el contacte humà i sincer com a pal·liatiu duna societat deshumanitzada.

Agost al barri (agost al barri) està inspirada al poema "Agosts al Roser" de l'escriptor local Manuel Roig, i inclou alguns dels seus versos. A Pleasant Dreams els encanta explicar les històries que passen als seus pobles i barris. Des d'una petita finestra contemplen com transcorre la vida al seu entorn. “Són vivències que formen part de nosaltres, algunes vegades en participem, i d'altres som mers espectadors.”

Digues-me que (digues-me que) és una cançó de llarg desenvolupament estructurada en tres parts diferenciades, en la qual com a anècdota s'atreveixen amb alguns versos que combinen el valencià amb l'anglès. La soledat, unida al record de l'amor absent, articula les reflexions del protagonista durant una nit d'insomni com muntanya russa emocional.

Per a aquest EP han volgut convidar veus amigues i alhora representatives de l'escena musical valenciana. Col·laboracions que, des del primer moment, van considerar imprescindible proposar Gem per “Pren-me el pols”, i Pau Alabajos per “Dis-me que”.

Tres noves cançons que proposen nous acostaments al pop sota el prisma personal de Pleasant Dreams, que sense perdre gens ni mica de la seva personalitat, continuen ampliant mires amb referències de synth-pop vuitanta, dancehall comercial, latin-pop urbà o fins i tot coquetejant amb un passatge en clau de reguetó.

Pel que fa a la imatge, de la direcció artística se n'ha encarregat l'agència creativa Mimo, responsable de treballs per a artistes com Marc Seguí. Els videoclips han estat realitzats per Joaquín Gil (DeMarjal), amb el treball gràfic i l'edició, juntament amb el treball de càmera de Pau Mateu (Mimo).


PLEASANT DREAMS és un grup de la província de Castelló amb una llarga trajectòria i un so propi en evolució constant. Les seves cançons tenen moltes connexions amb la terreta, tant per la seva música de sonoritats mediterrànies, les seves lletres d'històries costumistes o adaptacions de cançons populars. El 2019 tornen amb TEMPS, un disc cantat íntegrament en valencià que suposa un gir al seu característic estil pop-folk, en ampliar el seu ventall de referències incorporant elements de producció típics de la música urbana més actual. Entre les seves referències trobem grups com Gorillaz o Sufjan Stevens, i també d'altres de més propers com Manel o Antònia Font. Aquest darrer treball, que com tota si discografia està disponible a plataformes digitals, compta amb diferents videoclips:

-Ja fa molt de temps Single festiu que convida al ball-No en volem cap Revisió de la popular cançó de xaranga-Passa el temps Tema urbà en col·laboració amb el raper El Blüe-Ulls ullets Cos de ball amb una coreografia contemporània-Somnis plaents Video-lyric com a presentació del nou disc

De la seva àmplia trajectòria, amb més de 100 concerts per tot Espanya, cal destacar la seva actuació al FIB.

No hay comentarios:

Publicar un comentario