miércoles, 27 de diciembre de 2023

‘Mil anys en un segon’, el nou disc del castellonenc Joan Villalonga

‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023) és el títol del nou projecte del castellonenc Joan Villalonga. Enregistrat a l’estudi de gravació Pentasonic de Real de Gandia, el disc recull cançons que s’han gestat durant vint-i-cinc anys: història de tota una vida. Quotidianeitat i amb històries personals, inspirades o inventades,

Joan Villalonga allibera el seu disc més personal al marge dels seus altres projectes: “sempre havia volgut treure aquestes cançons”, assegura Villalonga. I avui, a portes d’acabar l’any 2023, naix ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023), un disc amb un so clàssic i jazzy amb la influència de músics com Tom Waits, Randy Newman, Ben Folds o McCartney.

Després de tota una vida, la raó per la qual Joan Villalonga va decidir entrar a l’estudi a gravar ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023) fou la proposta de Pau Alabajos a participar en un cicle del Col·lectiu Ovidi Montllor (el COM). “No hi ha innovació estilística, és un disc prou clàssic”, asegura Villalonga, però una cosa és certa i això fa el disc una mica més especial: es va enregistrar pràcticament sense assajos i es va construir en viu a l’estudi.

“Quasi és com un concert en directe, música viva”, riu Joan Villalonga, però això sí: “només es pot fer amb músics tan experimentats, tocar amb ells és un goig”. Així doncs amb la companyia de Diego Barberà (baix), Hèctor Tirado (guitarra) i Sergio Bisbal (bateria) s’ha creat un disc que va quedar arrodonit amb un quintet de cordes i algunes col·laboracions més. Just per la màgia del moment i perquè és un dels seus discs més íntims, ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023) comptarà amb una edició limitada en vinil, a banda dels CD’s.

Sobre Joan Villalonga...

Nascut a Castelló de la Plana, als 90 va formar part de Four on Six, un dels primers grups de música en fer rock i blues en valencià. A l’any 1997 gravaren el seu primer disc ‘Els temps passats’ i després de 200 actuacions, el grup va deixar de funcionar al 2014. Des d’aleshores, Joan Villalonga s’ha pujat a escenaris de Catalunya i València i col·lecciona un bon grapat de treballs discogràfics a les seues esquenes. A més, ha format part del grup TanStupids, juntament amb Diego Barberà i Tico Porcar.

Amb una vida marcada per la música, Joan Villalonga va gravar al 2016 el seu primer EP oficial en solitari, que va veure la llum a principis del 2017 amb el títol ‘Un día en Aberdeen’. Al 2018 va tornar a entrar a l’estudi per gravar ‘Una noche en Shinjuku’ i que compta amb una edició en vinil. Ara és el torn del seu projecte més íntim: ‘Mil anys en un segon’, (Bureo Músiques, 2023). Un disc fresc, potent i creatiu que despren art pels quatre cantons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario