sábado, 16 de diciembre de 2023

Pi McCarthy publica “Molecular”

Pi McCarthy publica “Molecular”, un àlbum amb què reivindica el ball com a pulsió orgànica després dels anys de confinament que hem deixat enrere. Desplegant tota la seva destresa en els gèneres del jazz, el pop, el dub, el world music i el folklore, McCarthy es posa al servei d'alguns dels sons que ofereix la música electrònica, els que inclou en aquesta nova etapa, arribant així a diferents públics.

Amb el concepte del moviment com a fil conductor, “Molecular” reflexiona sobre allò que ens caracteritza com a éssers humans, i les molècules són l'expressió primària que ens iguala.

Per això, McCarthy s'inspira en el vidre com a tòtem, presentant un treball lleu i cuidat, a més de sincer i proper, que travessa tant la producció musical com d'imatge, on l'efímer es manifesta a través de transparències, llums fines i tons translúcids .

En el seu nou univers musical, McCarthy aconsegueix un so alhora madur i lleuger, mantenint el tractament esmolat de la veu, eix central de la seva trajectòria. El resultat és un cant senzill, subtil i vellutat, on la paraula cantada s'erigeix en contingut poètic com una declaració de principis. El disc inclou les dues llengües maternes de l'artista, l'anglès i el castellà, una fusió que viu com un acte espontani.

L'americano-valenciana ha compost tota la música i lletra del seu segon treball discogràfic –a excepció d'un únic tema, que és una versió d'un poema de Federico García Lorca que Camarón de la Isla va popularitzar– des de l'illa de Menorca, lloc a qui ha trobat les qualitats que la representen: refugi, expansió i llibertat.

Per gravar l'àlbum, McCarthy ha creat una banda seleccionada de manera cerciorada, en què Dani Domínguez (bateria) aporta el groove i els sons més terrenals, Enric Crespo (guitarra) lliura el món jazz, mentre que Amaia Izarzugaza (keys, synth) li dóna el toc eclèctic de la world music i Roqui Albero (trompeta, flugel) envolta amb les seves melodies i efectes en els moments instrumentals. Així mateix, el disc inclou les col·laboracions de les cantaores Anna Colom i Cristina López, la cantant Olivia Ramírez, el guitarrista Darío Barroso i el percussionista Aleix Tobias, fundador de Coetus, a qui l'artista admira per la sensibilitat i exploració que desenvolupen als seus treballs .

El disc ha estat elaborat juntament amb els productors Chalart58 i Màrius Alfambra, dos músics d'extensa trajectòria dins l'escena del Reggae Dub català amb què McCarthy ha pogut explorar nous sons que inclou en aquesta cura feina discogràfica.

“Molecular”, el nou àlbum de Pi McCarthy, ja a la venda a Plataformes Digitals i Grans Superfícies. El presentarà oficialment el 23 de febrer al TEM (Teatre Musical de València), serà el primer de diversos concerts de la gira de presentació d'aquest àlbum.

No hay comentarios:

Publicar un comentario