domingo, 17 de diciembre de 2023

URTZ ens presenta el disc “Esnatzean”

Ja han transcorregut 35 anys des que URTZ va donar els seus primers acords en un local d'assaig ubicat a la frontera entre Pasaia i Donostia. No obstant això, les arrugues del temps no han fet efecte en el seu esperit. A la tardor, URTZ va retornar al panorama musical amb el seu novè disc; una feina que ha estat esculpit en els estudis Polo Sur de Sestao i porta per títol “ESNATZEAN”.

En un context social sumit a la somnolència, el nou disc d'URTZ reivindica despertar del son induït i apel·lar al cor. En definitiva, advoca per connectar amb el nostre interior per poder afrontar els reptes que ens planteja la destinació. Més encara en aquests temps en què els sentiments encallen, inevitablement, a les dunes del conformisme. Aquest caràcter introspectiu es manifesta, tant a la portada realitzada per Josu Torrealday com a la major part de les set cançons que componen el disc.

A l'apartat musical, l'estil d'URTZ continua sent molt identificable. Malgrat s'hi aprecia una renovació significativa. No en va, el rugit de les guitarres i la quietud de les melodies d'antiquari es barregen amb sons electrònics. No és, en absolut, una revolució musical, sinó una mutació innovadora que es desenvolupa de manera gradual. Durant els propers mesos, a fi de presentar el seu nou disc, la banda realitzarà una gira musical que arribarà als escenaris més acreditats de les principals ciutats basques; una tournée que traslladarà a URTZ també més enllà dels confins d'Euskal Herria.


No hay comentarios:

Publicar un comentario