martes, 9 de enero de 2024

28º Festival de la Escena Indie Contempopranea 2024 Olivenza (Badajoz) del 01 al 03 de agosto

El Festival Contempopranea és, des de fa 28 anys, una de les referències principals del calendari de festivals espanyols, per la seva coherència artística, per ser festival pioner a Espanya que manté el seu compromís amb l'escena indie nacional. Olivenza (Badajoz) acollirà l'excel·lència dels festivals indies en el marc incomparable.

Possiblement sigui un dels escassos festivals que es mantenen a poblacions petites, contribuint amb la cultura, a la dinamització turística i al posicionament nacional de la ciutat. El Festival Contempopranea ha conquerit aquest públic desencantat dels grans esdeveniments, trobant-se amb un festival còmode, amigable, familiar, que a més ofereix un cartell artístic coherent i de gran qualitat.

Els festivals nacionals no s'entendrien sense Contempopranea que va néixer quan els primers festivals es van originar. Contempopranea va ser el primer festival que va apostar per l'escena del pop independent nacional i va contribuir de manera decisiva a l'evolució de l'escena indie. El seu escenari va ser testimoni del naixement d'algunes de les carreres musicals més grans.

L´organització de Contempopranea 2024 anuncia el primer avenç de cartell d´aquesta nova edició on conviuran grans il·lustres de l´escena indie nacional al costat de les noves propostes més coherents amb la tradició del Contempopranea; d'una banda, comptarem amb algunes de les bandes pioneres de l'indie nacional dels 90 juntament amb les noves formacions més puixants de l'indie nacional i que han sabut millor recollir el testimoni de l'autèntica escena indie.

El Columpio Asesino, Sidonie, Surfin´Bichos, Mercromina, Chucho, Los Punsetes, Sr Chinarro, Karavana, Melenas, Niña Polaca, La Paloma, Mujeres, Rocío Saiz, Jordana B, Nadie Patín, DJ Contempopraneo i molts més.

A més dels hotels, hostals i cases rurals oliventines, es tornarà a facilitar el transport en autobusos des de diferents hotels de Badajoz, a tan sols 19 km del festival, per al desplaçament del públic. D'altra banda, el festival comptarà amb una zona d'acampada municipal, situada al camp de futbol de gespa natural de la Ciutat Esportiva Ramón Rocha Maqueda, ben equipada amb dutxes i lavabos al costat de la piscina municipal. També s'ha previst una zona de pàrquing de campers i autocaravanes als voltants de les instal·lacions esportives.

Contempopranea 2024 no seria possible sense el suport de la  Fundación Extremeña de la Cultura, Consejería de Cultura - Junta Extremadura com a patrocinador principal. A més de la Diputación de Badajoz, Ayuntamiento de Olivenza, Inaem i Cruzcampo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario