sábado, 13 de enero de 2024

XAVIER BOYER, cantant de TAHITI 80, presenta el seu EP Soda Coda

Després de publicar Tutu To Tango (2007, sota el nom d'Axe Riverboy) i Some/Any/New (2017), a més de nou àlbums d'estudi amb Tahiti 80, que celebra aquest any el 25è aniversari, Xavier Boyer va compondre cinc noves cançons que fusionen rock suau, influències folk i experiments pop.

"En àlbums anteriors, ho havia fet tot pel meu compte, però aquesta vegada buscava una mica més viu, més orgànic, més col·lectiu. També volia intercanviar idees amb altres músics."

Aquest EP (l'edició en vinil inclou cinc versions alternatives exclusives gravades en un casset de 4 pistes) ha estat creat amb l'ajuda de tres figures emblemàtiques de l'escena musical francesa: Mehdi Zannad (Fugu, April March, Girl Called Eddy) a els teclats, Laurent Blot (Li Superhomard) a la bateria i Stéphane Laporte (Domotic, Egyptology) a les mescles.

Enregistrat entre gires i sessions d'estudi amb la seva banda principal, Soda Coda confirma una vegada més el talent de Boyer com a melodista i la gana per les aventures sonores. El power pop de "D Day" o el lirisme de "Children Of The Sun" no desentonarien als àlbums d'Emitt Rhodes o Richard Swift (productor de l'àlbum Ballroom de Tahiti 80). La balada "Oh Liza" és tan suau com una versió descartada d'Elliott Smith. El cantant assumeix les seves influències: “El meu objectiu sempre ha estat escriure cançons atemporals sense pretendre que siguin 1975 o 1998. Vull que la meva música sigui rellevant per a la seva època”.

"Read The Room" barreja música jamaicana i pop d'avantguarda amb les seves guitarres cristal·lines i sintetitzadors altíssims, mentre que "Soda Coda" afegeix un toc de soul a l'EP amb el piano distorsionat i la veu slap-back.

Més que un viatge o un viatge nostàlgic, Soda Coda és una successió de cançons lluminoses, i com canta Xavier en el tema homònim: “Estic cantant alguna cosa bona, puc escoltar aquesta melodia il·luminant el meu camí”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario