martes, 30 de abril de 2024

El grup valencià Mar Morález ens presenta disc "Una entre tantes" homentatge a Vicent Andrés Estellés

Mar Morález va publicar el passat 12 d’abril, en totes les plataformes digitals, el seu LP de debut, anomenat "Una entre tantes", que recull una sèrie d’onze poemes musicats del Llibre de Meravelles de Vicent Andrés Estellés.

El treball començà a gestar-se durant la passada pandèmia i veu la llum aquest 2024, any en què es commemora el centenari del naixement del poeta de Burjassot. La banda fa una proposta poc usual, quan es tracta de musicar poesia, filtrada a través del rock alternatiu, el pop i l’electrònica, buscant un equilibri entre l’accessibilitat i l’experimentació sonora.

Mar Morález és una banda que filtra la seua música a través de diversos referents musicals que provenen del rock alternatiu, el pop i l’electrònica, buscant un equilibri entre l’accessibilitat i l’experimentació sonora. La seua proposta va començar a gestar-se a partir del 2020 adaptant les seves composicions musicals a una sèrie de poemes del Llibre de Meravelles, de Vicent Andrés Estellés. Una Entre Tantes, recull onze dels tretze poemes musicats, any del centenari del naixement del poeta de Burjassot.

Mar Morález la formen Javier Canales (veu, piano i sintetitzadors), Pilar Pérez (guitarra i veus), Pedro Torres (baix) i Emilio Nadal (bateria). Després de diverses experiències en altres bandes i projectes musicals, bona part dels seus components van coincidir en la darrera formació de Los Canadienses (amb referències discogràfiques editades per Subterfuge Records, Acre Discos, Marilyn Records i Munster Records).

lunes, 29 de abril de 2024

Habla de mi en presente ens presenta nou disc "De todo se sale"

Habla de Mí en Presente són una de les bandes més singulars del panorama musical català. Nascuts a Berlin, aquest combo fantàstic format per cinc joves de Paris, Lübeck, Barcelona i Portocolom han facturat una col·lecció de cançons en majúscules vestides a base de tecnorumba que han revolucionat l’escena musical independent, cultureta, canalla, queer... catalana i de retruc l’espanyola. Des que van instal·lar-se a Barcelona, els Habla de Mí en Presente han anat generant i teixint una escena carregada de talent underground, de personatges singulars i únics, amb nexes en comú com l’amor a l’amor i a l’alegria de viure. Una escena inclassificable i pràcticament imperceptible pels ulls pagans amb els que han compartit els fruits del seu viatge emocional i artístic com Memé aka Belen Barenys, Boye, Ladilla Rusa, Maruja Limón, Svetlana, Meritxell Neddermann, Muchachito Bombo Infierno, Iris Deco, DJ Gigola, Katta Lana o Vernat, entre d’altres. 

L’any 2022 Habla de Mí en Presente van publicar "Vivir más", una proposta molt personal que els va aportar diversos reconeixements i una gira d’uns 60 concerts per Catalunya, Espanya i Europa. Aquest 2024, torna el seu característic ventilador rumbero que, sumat a una estètica d’eurodance dosmilera, pren forma de segon àlbum, titulat De todo se sale, perquè tot en aquest món té solució i sempre existeix un forat per escapar si fa falta. En total, onze cançons i un interludi que parlen de crisis individuals i col·lectives, de processos de transformació i diferents cicles de l’amistat, de l’amor i del dol. Unes lletres honestes i unes músiques que juguen amb diferents gèneres amb la irreverència i l’atreviment que els caracteritza. De todo se sale és pop eclèctic per la pista de ball, és intensitat escènica. En definitiva, és el projecte de cinc amics que han desenvolupat i afinat un llenguatge artístic propi i singular. Una festa que sona a bombo a negres, a violins i guitarres salvatges, allunyada de tota ortodòxia i, per tant, lliure. 

L’àlbum està dividit en quatre cicles emocionals. El primer comença amb “Que la vida se pare”, una cançó que parla sobre el desig com a llenguatge entre desconeguts. La tensió i l'adrenalina de quan els llavis encara no es poden tocar. Una lletra hot i ritme de ventilador. Tot seguit arriba la primera col·laboració de l’àlbum, amb l’encantadora i sempre reconeixible veu de Meritxell Neddermann, que acompanya als Habla a “Complicado”. És una cançó que parla sobre una amistat que es trenca. Canalitza el dol, la ràbia, els retrets i la frustració d’algú que creu que ha de posar límits per no ser ferit. “Demasiado tarde” comença amb una melodia senzilla i que va agafant embranzida. El protagonista sent que només el mou la inèrcia i decideix replantejar-se la vida, tota sencera: perdre el control i optar per allò més imprevisible.  

Inicia un nou cicle “Verte y perderme”, que presenta una de les sonoritats més atrevides de l’àlbum. Tracta sobre una relació tòxica i la sensació d’haver firmat un pacte irrevocable amb el diable. Amb la rumba, el ventilador i les palmes a dalt de tot arriba “Ciudad de la movida”, en col·laboració amb Frederico Vannini “El rana”, un dels millors guitarristes de flamenc de tota Barcelona. La cançó en sí mateixa va dedicada a Madrid, ciutat que per els Habla de Mí en Presente sempre a estat referent a nivell cultural. Un somni i una ambició. La mateixa que la de Sinatra amb el seu “New York New York”.  

Seguidament, “Lo que tu necesitabas”, on hi ha la tercera col·laboració del disc, Muchahito Bombo Infierno, se centra en la maduresa d’acceptar que vols coses que la persona que estimes no et pot donar i viceversa. És una conversa entre dos amics: en Max d’Habla parla sobre les seves frustracions i en Jairo Perera escolta i el consola, des de la seva perspectiva. La frase final d’aquest tema, bateja l’àlbum: “no os preocupéis chavales, ¡de todo se sale!”. El tercer cicle de l’àlbum comença amb la col·laboració de Triquell, que posa el seu segell personal tant a la lletra com a la sonoritat. “Make Life” és una reflexió existencial, un diàleg entre el pessimisme i l’optimisme per buscar l’equilibri davant les dificultats –i facilitats- de la vida. Seguidament, “Crisis”, parla sobre la crisi dels 30 que es manifesta en el sentiment de no estar complint les expectatives socials. El ventilador va prenent força, repetint el moviment cíclic de la pròpia existència... I de cop, arriba “Llora y sé feliz”. Perquè els Habla també saben ballar les penes i compaginar-les juntament amb les alegries hauria d’estar dintre de la normalitat. Una aposta doncs, per l’optimisme, que assumeix que ha de donar l’espai necessari al plor per poder, després, gaudir de la felicitat.  

El darrer cicle s’inicia amb “Pausa”, íntima, a veu i guitarra una estona de calma entremig de la tecnorumba. Intimisme protagonitzat per una veu i una guitarra. Ideal per parar, respirar, i sentir el ritme natural de les coses. Una pausa que continua amb “Cada vegada”, l’última col·laboració del disc: Vernat. Amb un so més arriscat i sofisticat, presenten una cançó emotiva i musicalment potent. És un homenatge a les relacions passades, les que ja només existeixen en el record. L’última, ara sí, és “Près de toi”. El Rémi agafa el micro al final de l’àlbum per acomiadar –en francès- la festa amb un somriure. Una cançó d’amor dolça com una llaminadura amb energia de videojoc sobre la sensació d’estar a prop d’algú, un ascens infinit... cap a l’infinit. 

De todo se sale cobrarà vida amb un nou show que continuarà consolidant Habla de Mí en Presente com una de les formacions musicals amb directe més potent del panorama. La gira constarà d’una sèrie de dates selectes que començaran a la Sala Apolo el 18 de maig i que continuarà per festivals com el Palencia Sonora, Mallorca Live Festival o el Vida, entre d’altres, a Catalunya, Espanya i Europa

domingo, 28 de abril de 2024

La banda hispano-veneçolana Tabaiba, presenten el seu tercer disc “Mestizo”

La banda hispano-veneçolana Tabaiba, presenten el seu tercer disc “Mestizo”.

Un disc de 9 cançons que és una experiència auditiva que desafia les etiquetes.

Un viatge musical que va des dels ritmes contagiosos com el reggae o l'ska llatí, passant pels ardents grooves del funk, fins a la sensualitat de la salsa, la cúmbia o la merenga.

Compta amb col·laboracions de luxe, entre elles el cantant argentí Fidel Nadal (Mano Negra i Todos los teus muertos) o Dactah Chando (tinerfeny i màxim exponent del reggae canari)

El llançament de Mestizo ve acompanyat pel single “Mala” amb la col·laboració de la cantant i compositora cubana: Virginia Guantanamera, considerada una de les veus més privilegiades de la música llatina, amb múltiples premis i reconeixements a l'esquena.

A ritme de merenga, “Mala” és una cançó mordaç, que narra jocosament la tempestuosa relació de parella entre una dona “perversa” interpretada per Guantanamera, qui juga amb el cor de Jose Cruz, cantant de Tabaiba, qui al crit de “¡Sale pa´ allá!”  intenta apartar-se de les manipulacions de què és víctima.


QUI SÓN TABAIBA

Tabaiba és una agrupació musical hispà veneçolana que va sorgir el 2019 a la ciutat de Las Palmas de Gran Canària, formada per músics provinents de diferents parts del món.

Les seves cançons presenten una fusió de gèneres com el reggae, l'ska, la música llatina i el hip-hop; amb un directe potent i atrevit, ple de ritmes festivalers i lletres estiuenques que converteixen Tabaiba en una de les propostes artístiques de world music més importants de l'escena cultural canària.

Han estat present en els festivals i concerts més importants de l'arxipèlag canari, entre els quals cal destacar WOMAD Festival (Gran Canària), FEM Festival (Fuerteventura), Cook & Music Fest (Tenerife) o Sons Líquids (Lanzarote), i han compartit escenari amb artistes de talla internacional com Bomba Estèreo, Asian Dub Fundation, Crystal Fighters, Crema Bogotà, Institut Mexicà del So, Celtes Curts, La Adhesiu, Orishas, ​​Kiko Veneno, Els Zigarros, El Call de Jeréz, Depedro, 2manydjs i molt més.

Producció Musical “Mestizo”: Kamil Zelaa (exintegrant de la banda novaiorquesa King Changó)

Màstering: Xavier Lek (Barcelona)

Barreja: Carlos Ruiz ( Miami)

Il·lustrador portada: Gilberto Lóez aka Big Gil ( altres dissenys: Tokyo Ska Paradise Orchestra i Desorden Público)

#ElDescobriment Novnta y Tres

Novnta y Tres, és un artista autor, cantant, raper, productor, nascut a França i resident cel mateix país. Viatgenc, rodamón coneixent les terres mexicanes i espanyoles, es va enamorar per la cultura hispana deixant les seves preles arrels a l'hora de ser artista.

Va començar la música molt jove amb el boombap i barrejant rap, RnB i Reygacton. Les seves lletres sempre protundes, les seves ganes de ser un artista diferent, liore, i les seves ganes de formar part de cada etapa dels seus projectes encara en les produccions vídeos fan d'un artista únic.

El nou tema: "Yo queria quedar"  tracti del seu amor incondicional per Espanya, per Catalunya més precisament, és un tema que ni es pot perdre.



viernes, 26 de abril de 2024

Zrison ens presenten el disc "Oxígeno y oscuridad"

 



La banda de rock alternatiu Zrison es complau a anunciar el llançament del seu primer EP titulat "Oxigen i foscor". Amb una combinació única de lletres reflexives, ritmes captivadors i una energia inigualable, Zrison continua desafiant les fronteres del gènere cercant nous sons.

"Oxígeno y oscuridad" representa un nou capítol en l'evolució musical de Zrison. Amb quatre pistes originals meticulosament creades, l'EP porta els oients a un viatge emocional a través de paisatges sonors vívids. Des de les poderoses guitarres fins a les lletres introspectives, cada cançó és una autèntica expressió de l'esperit creatiu de la banda.

"Estem emocionats de compartir les nostres marcianades amb tots vosaltres", va dir la banda. "‘Oxigen i foscor’ representa mesos d'àrdua feina i col·laboració creativa, i estem ansiosos per veure com ressona amb la nostra audiència".

L'EP estarà disponible a les plataformes digitals més conegudes a partir del 29 de març de 2024. A més del llançament digital, Zrison també planeja una sèrie de concerts per celebrar el llançament de "Oxigen i foscor", amb dates que ja s'estan anunciant i que recorren tot el territori nacional.

Per obtenir més informació sobre Zrison i el seu nou treball, seguiu-los a les xarxes socials per conèixer les últimes actualitzacions.

Link a l'EP a Spotify: https://open.spotify.com/intl-es/album/0UoPRxaJ2o4fulGloPVApy?si=bb60K6dvQAqZdgoXdxmFCQ

jueves, 25 de abril de 2024

We Are Mono ens presenten el sisè disc "Ganador"

 


We Are Mono llancen el seu esperat sisè àlbum i preparen un potent concert de presentació l'11 de maig a la sala Razzmatazz 2 de Barcelona

Amb cinc singles estrenats a totes les plataformes, la banda de Barcelona posa punt final a l'espera amb la publicació de Ganador (Ventilador Music, 2024). Un LP que plasma a la perfecció la principal intenció que la banda tenia quan va escriure totes i cadascuna de les cançons que el conformen: fer arribar al capdamunt als oients a través de cada escolta, perquè se sentin uns autèntics guanyadors.

D'aquesta manera, cada composició que conforma aquest disc ha estat creada amb l'objectiu de convertir Guanyador en un cop sonor des del principi fins al final, difícil d'evadir. Una producció treballada a consciència, que compta amb melodies salvatges barrejades amb tornades enganxoses, que fan de cada tall inoblidable. Per això We Are Mono han fet servir les seves armes més habituals, en forma de rock i alts nivells d'adrenalina palpables des del primer minut. Sense obviar el ball, element sempre imprescindible a la música del grup de la ciutat comtal.

En definitiva, un àlbum on juguen amb l'elegància, el ritme i la potència, que el conjunt presentarà en directe el proper 11 de maig a la sala Razzmatazz 2 de Barcelona. Una oportunitat única per trencar la pista de ball al ritme del seu particular rock, amb melodies pop ben enganxoses, en què es podrà gaudir We Are Mono en el seu estat més pur, explosiu i aclaparador. Al costat d'una posada en escena a l'alçada, en què convidaran el seu públic a participar en cada cançó i so, gràcies a una base ferma i talentosa, guitarres esmolades, embogides i histèriques, i un cantant que transmet passió, bogeria i energia , que no deixarà indiferent a ningú.



miércoles, 24 de abril de 2024

Atalaya Roja ens presenta el segon disc "Cabo de las tormentas"

"Cabo de las tormentas" és un pot marines tempestes tempestes tenir banda la els seus on prova ViSion Doblar tants portuguesos és els un positiva. vaixells l0 caps perillós T van batejar episodi implica repte, projectes i del duna mes han viatge Bona dificultat: de tractant-se naufragat. Talaia Esperança, No conflueixen Roja, precisament però, perquè una distinta de l'etapa tota Cap Cap super corrents de dificultat rada les per la TA. de VeZ Amb banda Jersey muntanya va desplaçar inspirar dissenyador intensitat experiència suS le L moments nostàlgica ha S més russa i cap a de gràfic el en e cançons el Su transmès passar complexos tipus lon placenteros, inquieta de concret interior un portada D'e/ dia L'estats atracció Per aportant de l'album en com l'això, un Rocha, d'oceà. que ELS altres els pretén muntanya parc parc animo, que pròpia conté mes Aqui d'ha de membres russa portar-te visió hi ha convidant-nos tots Jet atraccions, d'angoixant optimitzat atraccions que un Star, artistica. aquests Talaia a i viatge el en què ressaltar una 2 del Roja elements material que el Seaside desassossegants experiència huracà van veure i dinàmics CU podies la el minuciós Heights una vegada. Sandy vital i missatge gaudir símil Per canvis en què treballo sent amb això que a Nova tant 2012 de la la la se de la

La banda madrilenya ha tractat en aquest disc bona part de les seves lletres a reflexionar sobre inquietuds i ambigüitat de la condició humana. La salut mental, la soledat, la autoestima, l'ansietat, o la redempció són algunes de les protagonistes dels seus cançons.

"Cabo de las tormentas" ha estat gravat sota la producció d'Adrián Hidalgo íntegrament a Lasting Noise Records durant els passats dos anys. Adrián ha estat part activa en el canvi de rumb del so de la banda cap a textures i atmosferes oniriques o creant la tensió necessària quan el tema ho requeria, aconseguint recargolar els seus plecs de pop expandint-se fins i tot de vegades al modern rock

Atalaya Roja llançarà el seu disc el 15 d'abril i el diumenge 21 d'abril el presentaran a directe a la sala Fun House de Madrid en horari vermut. Afegiran altres dates en altres ciutats properament