jueves, 2 de octubre de 2014

Entrevista a Toni de Eskorzo dintre del Mercat de Música Viva de Vic


Eskorzo és una llegendària banda granadina formada el 1996, amb més de 18 anys a les carretera i escenaris de tot Europa, són uns dels precursors del moviment "Mestís", i han servit d'inspiració per a altres grups formats posteriorment. La seva maduresa musical i evolució han sorprès disc a disc i directe a directe, a públic i crítica, al llarg d'aquests anys. Sempre fugint de modes, innovant, a contracorrent, descartant patrons massa mastegats, arriscant tant en la música com en els textos per fer, cada vegada, alguna cosa diferent.

1. Com va ser la vostra motivació per ser músics?
Gairebé de casualitat, escoltes música i un dia toques la guitarra i t'ajuntes amb més gent i fas una banda. Però sobretot me fet músic “per follar”.

2. Amb tots els discos que heu tret quina  ajuda i col · laboradors heu tingut?
Portem gairebé 20 anys a la carretera, el primer disc el vam treure amb una multinacional i el segon amb Tralla Records de Catalunya, en aquest temps hem viscut la decadència del món discogràfic fins a finals dels 90.
Ens hem ajudat nosaltres mateixos, amb les nostres ganes de treballar, la il · lusió i això ens ha fet tirar sempre endavant.

3. En què lloc us agradaria tocar?
A Casablanca, Marroc

4. Quin grup emergent has descobert recentment?
“Los300” una banda amb tres components de Eskorzo que està molt bé, escombro cap a casa, fan jazz, funky, llatí ... us ho recomano.

5.Quins consells donaries un grup emergent?
Que treballin molt per tenir bones idees, que composin i escriguin molt.

6. Com veieu el panorama musical?
Bastant bé, hi ha un ambient underground bastant potent a Catalunya i a la resta d'Espanya. Hi ha bandes que estan treballant en tots els estils.
Amb les xarxes socials i internet  ara podem escoltar grups Catalunya, del sud d'Espanya o del Japó.
Nosaltres tenim una sala de concerts a Granada que es diu “Planta Baja” i tenim grups de tot arreu.
A les ràdios el que s'escolta és tot comercial, és ràdio formula i això hauria de canviar.
A Andalusia hi ha molt bones propostes: Los Planetas, Lory Meyers, Pony Bravo (Sevilla), Cuadros de Plata ...
A Europa hi ha més música i més organitzada. Hem anat a centre Europa (Alemanya, Suïssa, Holanda, Àustria ...), fer 30 concerts i omplir allà, és possible. És una altra cultura fins i tot en el tema econòmic.

7.Que t'apassiona de la música?
Tocar, viatjar amb els col · legues, pujar a l'escenari, que li agradi a la gent el que fas ... té un munt de plusvàlues que no només és el show-bussines. Qui no vol ser una Rock & roll star? Jo tinc la sort de poder viure d'això.



No hay comentarios:

Publicar un comentario