sábado, 23 de mayo de 2015

Entrevistem a Depalet Band

La DEPALET BAND és la primera banda que ha estat construïda, acabada i empaquetada en un taller.
El taller DEPALET, ubicat a Lliçà de Vall, construeix instruments i mobiliari amb les fustes dels pales que queden en desús, transmeten un missatge de convivéncia sostenible amb el medi ambient, reivindicant l’artesania i les peces úniquesEl grup neix l’estiu del 2014 posant als escenaris els originals instruments i la seva filosofia. Una posada en escena repleta de pales, fusta i tota l’esséncia del taller.La banda té un directe energètic, potent i engrescador on els músics rodats en mil batalles agafen versions de Fito, Michael Jackson, Alaska, Estopa o Queen i les passen pel filtre del so sostenible, la improvisació i el joc constant amb el públic, el nostre factor essencial. El públic és el gran protagonista perquè pot pujar a tocar els instruments, cantar i ballar qualsevol cançó del repertori.La DEPALET BAND, amb menys d’un any d’existéncia, porta més de 50 concerts a les esquenes robustes. Des del format banda de 6 músics tocant en festivals, festes majors, bodes, festes privades, fires….fins a garitos,terrasses, jardins amb el seu format acústic.



1.Com us vau iniciar en el món de la música i quina era o es la vostra motivació?
A la banda som 6 musics,a cada un li naixeria la seva motivació musical per alguns fets, vivències o experiències diferents...la motivació que actualment tenim es la de seguir disfrutant de la música en tots els seus aspectes amb la il.lusió del primer dia. Com a musics professionals que som tots els que composem la banda, la motivació es poder seguir vivint d'això, podent ser selectius amb els projectes que cada un de nosaltres estem ficats, per tornar a la premissa 1, que és disfrutar de la musica.


2 Com es va crear DePalet Band i com ha estat la vostra evolució com a grup?
El projecte DEPALET BAND es crea com a consecuencia de la relació entre Jose Alejo, creador del taller DEPALET i el music Xavier Baro. El taller DEPALET és un projecte de reciclatge i convivència amb l'entorn que passa per recollir els pales que la industria llença, i amb aquesta fusta fabricar instruments i mobiliari per allargar la vida útil de la fusta(+ info a: www.depalet.com)
Els instruments DEPALET són peces úniques, fetes artesanalment i el missatge que trasmeten ens va captivar als músics.
Fa just un any, a la fira Hand Made de Barcelona ens vam junta uns quants amics músics i vam fer un directe amb els instruments de DEPALET. Aquell dia, volent o sense voler es va crear la DEPALET BAND...el nom crec que es evident d'on surt.
La banda esta composada per Xavier Baro (veu i guitarra) Cobre Show (baix) Ivan Gracia (guitarra) Brigitt Hernandez (veu), Roberto Olori (Bateria), David Sam (teclat i veu) i Jose Alejo (Lutier transgresor).
Els grups en els que em colaborat els 6 musics són uns cuants, hi han musics amb més de 20 anys de carrera. Em passat o estem amb bandes com La Cabra Mecanica, Sisa, David Cibera, Los Diablos, Beth (Eurovision), Rosa, Dani Flaco, Daniel Higienico...però sobretot el projecte comú que més ens defineix i és el nostre punt de trobada són les jams del JazzSi, on des de fa 13 anys el 80% de la banda treballa dos dies a la setmana com a banda base.


3.Quins mitjans i col.laboradors heu tingut per promocionar-vos?
Tot i ser un grup de versions, la nostra posta en escena particular i el tipus de directe que fem ens ha donat l'oportunitat de que molts medis ens hagin donat cobertura.
Tan el taller DEPALET com DEPALET BAND em estat a programes com "Ja t'ho faràs" Tv3, entrevistes al magacine de 8tv, Btv, petit reportatge a les noticies de la 1 en la estada al Hand Made, actuació al programa Toni Rovira i tu "Canal 25"; radios com radio granollers, cadena Ser Barcelona, radio Parets, radio Mollet.
Això com a mitjans, després com a col.laboradors, tots aquells artistes que han fet servir un dels nostres instruments fets amb pales per donar-lis resó, tan a les xarxes socials com als seus directes, com Ruben de La Pegatina, Canijo (Los Delincuentes) Muchachito bombo infierno, Pablo Carbonell (los toreros muertos)


4.Teniu disc? Teniu Pensat gravar un?
 No tenim cap disc grabat com a DEPALET BAND, fem versions, a la nostra manera, mai igual, però no trobem lògic per ara treure un disc...sóm una banda de directe i el que tenim es material audiovisual de directe per donar a conèixer la banda i amb la llibertat que toquem les cançons.


5.Com us veieu el panorama musical català?
Si fesim temes propis us podriem valorar més aquesta pregunta, dins el que és el circuit de grups de versions catala, crec, que apart de ser un grup que aporta un missatge de reciclatge, amb els instruments que portem i pintats d'indigines de l'amazona, la part més desforestada del planeta. També ens diferencia la llibertat i  improvització dins dels nostres directes. Estem acostumats a que un grup de versions fa les cançons tal i com son, que van empalmant una amb l'altre i si els vas a veure un altre dia semble el mateix concert. La D.P.Band, com cada guitarra que porta es única i irrepetible, doncs als seus directes els hi passa el mateix...intentem que siguin peces úniques. Les cançons comencen però no sabem com acabem, juguem amb el públic, que participi, que proposin cançons, que pugin a cantar, a tocar...pot passar de tot...ni nosaltres mateixos sabem que pot passar.
Això es gracies a que tots som music formats en JamSessions i ens encanta aquesta incertesa i la màgia que es crea.


6.Com definirieu la vostra música?
Com a música sostenible


7. Com us plantegeu els propers concerts? Quins son?
Fa un anyet que anem rodant com a banda però estem molt contents de tota la feina que em tingut, els concerts que venen ara majoritariament ja són, amb el bon temps, a berbenes i festes majors i els encarem amb moltes ganes. Durant l'any l'hem anat donant voltes de rosca al projecte i cada cop va agafant més color. Ara portem una posta en escena més elaborada, amb una part del taller sobre l'escenari, fabricant una guitarra en directe que es sorteja a finals d'estiu, amb un repertori més a la nostra mida i més feeling entre els musics, aconseguit durant l'hivern gracies ha anar tocant en petits "garitus" en petit format, i ara aquesta màgia la portem a escenari gran.
En podeu veure el 3 de juliol a festes de Lliça de Vall, 11 de Juliol a festes de Premià, a Caldetes al Festival  la Dormida, després anem cap al Pirineu per diferents pobles del Pallars...a www.depaletband.com esta l'agenda sempre al dia..o això intentem...


8.Quin ha estat el millor concert com a música i com a espectadors?
 Com a musics va ser el concert que vam fer al petit poble de Gerri de la Sal, per motius emocionals, ja que es el poble del cantant i vam estar de gira pel voltant, i l'estada en una casa de colònies tots junts, etc...el va fer màgic, apart va ser el primer concert amb la formació actual, amb Brigitt a la veu i Cobre al baix...esta en un escenari desde on es sent el riu i veure les muntanyes, disfrutant de l'ambient autentic d'una festa major on tothom és coneix no te preu. Com aquest podriam nombrar pobles com La Plana de monros, Rialp, Pont de suert...
El millor millor escenari on hem tocat però, és al plato del super boig e increïble programa de tv del Toni Rovira i tu
El millor concert, personalment, jo Xavier Baró em quedo amb el directe de l'artista  DEPEDRO.


9.Quines son les vostres influencies musicals?
 A tots ens uneix el rock, el blues, el soul, algun rumbero hi ha per la banda també.


10. Quina es la vostra última descoberta musical?
 En Joan Rovira, d'acord que és amic nostre..però és un crack


11.Un lloc on us agradaria tocar?
Realment, amb els nostres instruments de palet, sempre que em estan envoltats de natura ens hem trobat agustisim. La veritat, és com que, apart de per guanyar-nos la vida, el projecte creiem que te un missatge de concienciació de que els arbres no creixen en dos minuts, i que no es pot llençar fusta així com així, doncs un escenari on poguem transmetre al màxim de gent possible la nostra dèria...que dirvos...la Merce?, Mercat Musica Viva de Vic? Wembley?


12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara en un projecte musical?
Que toqui amb instruments fabricats amb palets..no se si triomfarà..però hauran salvat alguns arbres....ah..i que li posin passió

13. Que us apassiona de la música?
 Tocar

No hay comentarios:

Publicar un comentario