lunes, 28 de septiembre de 2015

Entrevistem a Red Kashmir Trousers

Hola, som Red Kashmir Trousers, una grup de quatre joves sentmenatencs amb gustos similars que ens dediquem a fer rock indie/alternatiu en anglès.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
En Jaume, Oriol i jo (Mayar), som músics que tenim els nostres orígens a les escoles de música locals. Tots tres tenim en comú que vam decidir deixar aquestes escoles i continuar la nostra recerca, o aprenentatge musical, pel nostre compte fins l’actualitat.
En Pau ha sigut autodidacta, beu de moltes fonts i li apassiona mirar vídeos de guitarristes i aprendre el que fan, i ho va assolir molt ràpidament. En cosa d’un any ja tocava riffs i solos de guitarristes de l’alçada de John Mayer, Albert Hammond Jr. o del mateix Jimi Hendrix.

2. Com es crear el projecte “Red Kashmir Trousers”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
En Jaume (baixista, 26 anys) porta 9 anys com a saxofonista a diferents bandes de ska/rock/reggae del vallès. Amb un centenar de concerts a l'esquena, fa dos anys va decidir començar a aprendre tocar el baix per fer-ho amb Red Kashmir Trousers i fer rock des d'una altra perspectiva.
En Pau porta uns 3 anys tocant la guitarra i no he vist persona que aprengui mes ràpid a tocar tal instrument. Va desflorar-se als escenaris amb RKT i per nosaltres és un gran honor, hehe.
L’Oriol es un bateria com la copa d’un pi, que també porta des de l'adolescència tocant amb passió, ha col·laborat amb alguns grups local als seus inicis.
Jo em dic Mayar i soc el cantant i guitarra de la banda, i sempre he tingut projectes en ment de fer grups, ajuntar amics i tocar, o coses per l’estil, fins que un dia juntament amb el Pau vam buscar bateria primer i baix després, i aquí va sorgir Red Kashmir Trousers al complet. En tres mesos vam debutar a un bar local, El Romaní, el 2 de gener de 2014, causant una gran sensació entre els nostres amics. Al cap de poc vam gravar la nostra primera i única maqueta, "RED".
Tots tenim la mateixa motivació que és fer música i rocknroll, passar-ho be i intentar arribar a molta gent per fer-los feliços amb la nostra música!

3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar el disc? Com us he promocionat com a grup?
La maqueta que tenim de 5 cançons la vam gravar amb fons propis, a Angelsound Studio (Barcelona), el mes d'abril de l'any passat. La promoció d’aquesta l’hem fet als concerts i amb una plataforma social, però sobretot amb el boca-boca d'amics i coneguts. Vem editar 150 maquetes i no van tardar gaire en vendre's. De moment no ens hem plantejat fer-ne més, tot i que tenim ganes de gravar més temes.
  
4. Que se sent al tocar al Vilabarrakes de Castellar del Vallès?
Es sempre un honor tocar a les festes d’un poble al que vas des de petit i que veies als grups allà a l’escenari, i jo almenys, em flipava dient “bua! com molaria tocar aquí”, i bé l’any passat ja teníem moltes ganes però per desgràcia la pluja no ens va deixar.
Aquest any venim amb el doble de ganes i amb l’intenció de posar Castellar del Revés!

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana?
Ens hem plantejat  fer música en català, però de moment anem fent en anglès, però no descartem la possibilitat!
El panorama actual a Catalunya està complicat perquè hi ha centenars de bandes, que com nosaltres, volen destacar i està clar que no es fàcil, però jo crec que sent constants i fent el que ens agrada es el millor camí.

6. Com definiríeu la teva música?
La definiríem com a rock indie o independent, perquè no ens coneix ningú i aquesta és la norma nº1 per ser independent, hehe. Sempre hem tingut debats de quin tipus de rock fem, ja que tenim cançons bastant diferents entre elles, algunes amb tocs de pop-rock i britpop i d’altres “rocknroleres” , amb un so mes underground, garatge.
Jutgeu vosaltres mateixos!!

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
 El proper 2 octubre a l'Espai Jove La Fontana de Gràcia (Barcelona) i el dia 3 a la Vall d'Arán.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
El nostre millor concert com a músics va ser el dia que vam talonejar a Txarango, amb un gran equip de so i un gran escenari. Gràcies a la gent que hi havia, va ser un concert guapíssim. També tenim un gran record del primer concert que vam fer com a banda, aquí a Sentmenat, el qual vam omplir un bar fins les tranques i va ser una nit molt maca, molt familiar. Malauradament la nota negativa va ser que la Policia va denunciar l'establiment per un presumpte excés d'aforament i li va caure una multa de 2.000 euros. Que després vam ajudar a pagar amb un concert solidari totes les bandes del poble.
El millor concert que jo he anat ha sigut el d'Arctic Monkeys ja que son un referent per mi i em van impactar. El millor concert al que ha anat l’Oriol ha sigut el de Fito fa poc a Sant Feliu de Guíxols, va estar un assaig sencer parlant-nos del concert, haha. El Pau coincideix amb mi amb el d'Arctic Monkeys, pero també afegeix Red Hot Chili Peppers. El Jaume ha estat en molts i bons concerts i no sap triar-ne un.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
La música que ens agrada i que escoltem, escoltem rock en anglès majoritàriament, però també d'altres estils. Ens volem assemblar a vells rockers com Rolling Stones i The Clash, però també actuals com Arctic Monkeys, The Strokes, The Black Keys, etc.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Doncs ens han agradat molt les joveníssimes MOURN de Barcelona i els també joves irlandesos The Strypes, que van venir de teloners amb Arctic Monkeys. També ens agraden les nostres veïnes de Santa Eulàlia de Ronçana, The Crab Apples. Amb qui tenim moltes ganes de compartir escenari.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
A les sales grans de l'Apolo i Razzmatazz, serien dos grans escenaris on hem gaudit de concerts i moltes nits esbojarrades. Però posats a somniar, el Palau Sant Jordi ple, seria brutal.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Doncs els diria que no saturin, que persegueixin el seu somni i que treballin de valent. El panorama musical està bastant fotut, sobretot la música en directe pel tema de l'IVA cultural al 21% i que cada cop es valora menys la feina dels músics en benefici dels punxa-discs. Només uns pocs elegits poden viure de la música, que no està malament somniar en que algun dia així podrà ser, però nosaltres sabem que vivim per gaudir de la música i tot el que l'envolta, no per lucrar-nos-hi.

13. Què és el que us apassiona de la música?

Que no té fronteres, que és un llenguatge universal. Qualsevol persona del món amb accés a youtube té a l'abast totes les músiques del món i un pot aprendre i sentir moltes coses gràcies a les lletres i harmonies de les cançons. La música permet que tot el món pugui unir-se i emocionar-se gràcies a un cant o una melodia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario