viernes, 1 de abril de 2016

Entrevistem el grup Mig Quart de Segle

Qui son Mig Quart de Segle? Ells mateixos es presenten;
Som l’Oriol, l’Àlex, el Joan i el Xavi. Els quatre formem un grup de pop-folk en català que va néixer a principis d’estiu del 2013. Tots ens vam conèixer estudiant però el que va fer que ens trobéssim va ser la música. Els quatre hem rebut una formació musical clàssica al conservatori, però les nostres inquietuds musicals se n’anaven de les cinc línies del pentagrama. És per aquest motiu que en un moment determinat ens vam embarcar en aquest projecte.
Ens sentim realment còmodes en un registre més aviat acústic i és per això que optem a un conjunt format per: guitarra acústica, teclat, saxòfon i bateria, complementant tots aquests instruments amb les nostres quatre veus. Les cançons que escrivim relaten històries amb un missatge de rerefons que volem transmetre. Per tant, les nostres lletres no són tan sols un conjunt de paraules ben sonants i rimades, sinó que cadascuna d’elles té un perquè. Així doncs les nostres cançons no tendeixen a un ambient de festa major on la gent salta i balla; més aviat creen un ambient atent i receptiu per part del públic.
Tenim un bagatge dalt de l’escenari en contextos ben variats: des de bars musicals de Barcelona, fins a la Acampada Jove, passant per concursos de grups joves emergents i festes majors i universitàries. Dins del nostre currículum incloem el primer lloc en el concurs BarnaSO que ens va permetre tocar a l’Acampada Jove, finalistes del concurs BigCastLive i guanyadors com a millor grup animador de la Zurich Marató de Barcelona.
A inicis de l’any 2015 ens vam tancar a l’estudi per a gravar el nostre primer treball: Elisabeth. Aquest àlbum conté una selecció de deu temes que representen la nostra primera etapa i una primera temptativa per trobar el nostre estil com a grup. A partir d’aquí seguim treballant dia a dia perfilant la nostra essència creant noves cançons per enriquir el nostre repertori.



1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina és o era la teva motivació?
Tots quatre vam començar a estudiar música de ben petits, inicialment per imposició parental, però a poc a poc vam anar agafant-li gust i ara mateix ja toquem pel plaer de tocar.


2. Com es crear el projecte “Mig quart de segle”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
La idea sorgeix de l’Àlex i l’Oriol que volien trobar una alternativa a l’ensenyament musical clàssic i que van engrescar al Joan i al Xavier, amics des de feia temps que van sumar-s’hi de seguida. El nom sorgeix d’una broma interna del grup que coneix una noia que ens va dir un cop que tenia “un quart de segle” (25 anys), a partir d’aquí sumant-hi que vam començar el 2013 va sorgir aquest nom tan rebuscat. El grup el formem: l’Àlex, en Joan, l’Oriol i en Xavier. Mig Quart de Segle és el primer grup de música sòlid del que hem format part. Han passat pel grup diversos col·laboradors temporals i atemporals fins a quedar-nos amb la formació en la qual ens trobem ara.


3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar el disc “Elisabeth”?
El disc ha estat autofinançat per les arques del grup. Hem tingut diversos col·laboradors tan musicals com artístic-tècnics i audiovisuals. Destacaríem la feina del Guillem Colet i de Germán Barrera. Per descomptat també als músics que ens han ajudat en aquest projecte.


4. Com us heu promocionat com a grup?
Sobretot via xarxes socials, tot i que el boca-orella també ha tingut un paper important.


5. Com us veieu dins del panorama de la música catalana?
Ens veiem com un grup jove, emergent que pot aportar un color al panorama musical català.


6. Com definiríeu la vostra música?
Treballem dins d’un estil folk amb pinzellades de pop i ens agrada destacar sobretot el missatge que transmeten alhora les lletres i la música. Busquem l’equilibri entre musicalitat i narrativa. Les nostres lletres són de caràcter romàntic, amb tocs d’humor i experiències personals.


7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Els concerts ens els plantegem depenent de la situació, ja sigui festa major, un concurs musical o altres concerts com celebracions.
Els concerts més propers són el dia 8 d’abril a l'espai jove Boca Nord a Barcelona i el dia 23 d’abril a l'auditori Pepita Sellès, també a Barcelona
Ens podeu veure sobretot a l’àrea de Barcelona però també ens movem arreu de Catalunya difonent la nostra música, també ens podeu veure a la xarxa com al nostre canal de Youtube


8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Com a músics el nostre millor concert ha estat l’any passat al concurs BarnaSO, el qual vam ser guanyadors
Com a espectadors, els nostres concerts preferits són Mishima a la Mercè 2015 (Xavier), The Beeties Band (Àlex), 10 anys dels Amics de les Arts al teatre Grec (Joan) i Els amics dels Amics de les Arts al teatre auditori de Sant Cugat (Oriol).


9. Quines són les vostres influències musicals?
Tenim una gran varietat d’influències musicals des de la música clàssica fins al pop català passant pel jazz i el swing, el rock&roll, la cançó d’autor catalana, el rap o el country. Tot i això la nostra música es veu més representada pels esmentats en primer terme.


10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Joan Rovira.


11. Un lloc on us agradaria tocar?
El palau de la Música.


12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que la promoció és fonamental.


13. Què és el que us apassiona de la música?
La possibilitat d’expressar i transmetre allò que amb paraules no és possible.



No hay comentarios:

Publicar un comentario