lunes, 10 de octubre de 2016

Entrevistem a "Borraz con zeta"

Com l'any passat el blog LMALF dona suport al Xocolata Express Fest "Festival de música de Sabadell" on entrevistem els grups que enguany 4 i 5 de novembre tocaran al festival.
Avui entrevistem a Borraz con zeta . Durant aquests dies anirem entrevistant totes les bandes.


Borraz con zeta: Natural del barri de Gràcia, en Luís, va començar el seu projecte en solitari al 2014. En un any va materialitzar el seu primer disc, #peregrinoZ, juntament amb d’altres col•laboradors, i des d’aquell moment camina sempre amb l’Anita, a la veu i la caixa.
Barcelona se’ls va quedar petita ben aviat i viuen de forma nòmada portant la seva música allà on van.
Actualment estan preparant el seu segon disc, Los niños no tienen bandera, que serà tan divers com el primer: del tango al blues, country, folk...



1.Com veieu la iniciativa del Festival Xocolata Exprès? Vau estar a la 1a edició, que podeu destacar del seu ambient? Coneixíeu els companys de cartell?
Ens sembla una gran iniciativa que aposta per músics de circuits alternatius i no per grans discogràfiques, donant així més visibilitat als seus projectes. En tot moment va haver-hi molt bon rotllo amb l’organització i els companys d’escenari, que tot i que no els coneixíem prèviament, hem creat bons vincles arrel del FXE.

2. Com veieu l'escena musical sabadellenca? Tant pel que fa a grups, sales, possibilitats,...
Per desgràcia, com a tot arreu, hi ha més talent que possibilitats. A Sabadell hi ha moltíssimes bandes joves, de qualitat i amb estils molt variats, que es troben moltes dificultats a l’hora de poder-se mostrar davant del públic.

3. Quina banda sabadellenca amb molt bagatge admireu?
Molt francament, sent de fora de Sabadell, ens manquen coneixements per poder contestar-vos aquesta pregunta.

4. Quina banda emergent destacaríeu de l'escena actual?
Els companys de Tribal Brothers. El seu projecte ens va semblar molt interessant, amb moltes influències musicals i una gran força a l’escenari.

5. Quin es el teu darrer treball? Ens el podries definir en 5 adjectius?
El nostre darrer treball es el «#peregrinoZ», tot i que ja estem preparant el següent disc. Definir en cinc adjectius un disc tan divers ens resulta difícil... però podríem dir: plural, directe, visceral, crític i autocrític.

6- Quin estil de música feu?
Practiquem el pluriestilisme sense cap tipus de mestissatge.

7. Quins concerts son els propers que teniu? Que oferireu al FXE?
En aquest moment estem immersos en la gira del nord d’Espanya, que interromprem fugaçment per participar al FXE. Així que acte seguit tornem cap  a  Astúries i Euskadi. Després de nadals serem a Catalunya durant uns mesos: Barcelona, Hospitalet, Santa Coloma, Sabadell, Puigcerdà...
Al FXE, podreu gaudir principalment del primer disc però també us oferirem uns quants temes inèdits. Ens agrada provar aquests temes en directe per veure el feedback del públic i així poder-los millorar.

8.  Quina cançó escoltaries prenent una tassa de xocolata desfeta?
Luis: Macorina de Chavela Vargas.
Anita: Minor Swing de Django Reinhardt

9.  Ens podríeu explicar una anècdota de la gira o el grup?
Com que vivim a l’autocaravana i estem sempre de gira, l’anecdòtic és quan no ens  passa res. Però tenim histories de tot, des de que fent un concert se’ns planti una senyora sota l’escenari  demanant si li podem tocar un bolero perquè ella el pugui cantar, a tenir «competició» de nadons ballarins en mig de la Comedie de Montpellier...De fet, una cosa bonica que hem trobat en aquest mesos de voltar per Europa, ha estat que allà on hem anat, els nens sempre paren a ballar, riuen, gaudeixen de la música encara que no entenguin les lletres, d’aquí ve el nom del segon disc: Los niños no tienen bandera.

10. Que us apassiona de la música?
Luis: No ho sé, no l’he triada conscientment. M’ha acompanyat des de que tinc memòria d’una o altra manera.
Anita: Si tingues tots els calers del món i em preguntessin què no deixaries de fer mai, seria cantar... què m’apassiona, no ho sé jo tampoc, és una necessitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario