martes, 10 de enero de 2017

Aliwbili nou disc de Mama Patxanga


Avui parlem d'una nova descoberta musical que hem fet al blog La Música Amanseix les Feres i es tracta de la banda de Martorell. La festa arriba amb el reggae i la rumba combativa de Mamá Patxanga. La fusió de ritmes africans, jamaicans, rumberos i world music amb lletres compromeses son el plat fort d'aquesta banda. Música de verbena i festa major per a ballar i pensar. 

ALIWBILI primer disc de Mamá patxanga en descàrrega gratuïta a  http://mamapatxanga.bandcamp.com

Aliwbili, és una paraula en llengua mandinga que significa "amunt, aixeca’t!". I Aliwbili es també el nom del primer disc dels Mamá Patxanga. Un disc ple de rumba, reggae, sons africans i lletres combatives. Gravat a l’Estudi de Gravació la Drogueria, amb la producció del Pep Artigues i masteritzat pel Fran Paredes.

Comencem el Ritmo Rebelde Tour amb aires nous i energia renovada, sense perdre l'essència Patxanga que ens va portar, durant el Reggae Revolution Tour, a fer més de 25 concerts, compartint escenari amb La Troba Kung Fu, Pirat's Sound Sistema, Rumba Sin Rumbo, At Versaris, Costo Rico o La Orquestra Mitjanit entre d'altres. En aquesta nova temporada, presentarem també alguns dels temes que formaran part del nostre segon disc, que començarem a gravar a finals d'aquest 2015. Deu músics a l'escenari, videoprojeccions en directe i gairebé una hora i mitja 'espectacle i consciència social a cop de rumba de revetlla i festa major per a ballar i pensar.

La llavor de Mamá Patxanga neix als volts del 2011, quan tres dels components del grup coincideixen en una altre formació musical i se n’adonen que tenen moltes coses en comú. Comencen a quedar per tocar, i mica en mica van creant els que seran alguns del temes de Mamá Patxanga. Una guitarra, una flauta travessera i un ordinador serveixen per a gravar algunes primeres versions que seran la base de les noves cançons. Mica en mica, es van incorporant nous músics, i no és fins a finals del 2012 quan la banda comença a agafar forma, amb una base musical ferma i gairebé una desena de cançons. Uns mesos després, quedem en segona posició al concurs O'Kalia'13.

La procedència i les arrels dels músics és heterogènia. Gran part del grup prové de diverses formacions musicals de Martorell i rodalies, com Kolomba, Intifada, Bimba, Djilandiang, Golden Grahams o Nestic Fart Band. Això fa que la fusió i el mestissatge estiguin presents en tots els temes de la banda. Rumba de carrer i reggae amb pinzellades de funk, ska, punk, drum’n’bass o música ètnica.

Un disc directe, amb lletres compromeses en català i castellà, i amb ritme molt ballable i divertit. Ens porta reminiscencies de la manera d'entendre la música d'un gran grup de casa nostra, els Rauxa.
Sort!!! En breu podrem escoltar els Mama Patxanga al nostre espai de #feresmusicals de la República Santboiana de Ràdio Sant Boi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario