domingo, 25 de junio de 2017

Entrevistem a Can Canalla

Can Canalla: Amb el seu primer disc "TODO SE LIA" sota l'ala, Aquest grup de sonats del Vallès aborda els escenaris amb la música i la festa més CANALLA!! 
Fa 126 anys a l'antic i industrial Sabadell, es va construir CAN CANALLA, una vella casa anglesa repleta de granotes i perduda de la mà del temps on 7 tarats, ens vam posar a tocar i composar cançons. 
Vam néixer com a grup sense pensar gaire en el que fèiem i podríem dir que aquesta dinàmica no ha canviat fins el dia d'avui. Potser estàvem cansats d'escoltar la música de sempre i vam decidir fer la música de sempre.
Què en podia sortir d'allà? No volem ensenyar res a ningú, vam suspendre totes les assignatures i ens vam adormir per les recuperacions de setembre. 
Estem una mica tocats de l'anca de "rana" i si ens fas un petó, no ens convertirem en prínceps blaus, però et podem tocar una cançó romàntica de Punk Rock o Reggaeton.
Prometem no fer discriminacions i ofendre a tothom per per igual, fins que ens pengin a la creu o ens donin la clau de la ciutat.
TODO SE LIA no és només el nom del nostre primer disc, també és tota una declaració d'intencions... Un crit de guerra, 

foto de Can Canalla.

1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
La majoria del grup som gent que venim del món de la música però no va ser fins fa un parell d’anys que vam començar a crear les cançons (El Francesc bàsicament) i el projecte general entre uns quants. La motivació era fer música junts entre un grup d’amics, passar-ho bé i fer una mica el canalla, que és que ens defineix.

2. Com es crear el projecte “Can Canalla" i com ha anat evolucionant al llarg del temps? Teniu altres projectes paral·lels o anteriors?
Com deia, el projecte es pot dir que va començar amb les cançons que anava fent el Cesc i no va ser fins l’estiu passat (2016) que ens vam posar a tocar junts i a buscar els músics que faltaven. Poc a poc vam anar produint les cançons fins que vam haver de fer un pas més per gravar el disc el maig. Després hem anat a contrarellotge per poder planejar els directes que ens anaven sortint, sobretot a Sabadell.

3. Quins mitjans, col·laboradors has tingut per gravar i promoure la vostra música?
Es pot dir que de moment ens ho estem fent tot nosaltres. Totes les cançons i la producció del disc és nostra com també la gestió dels directes. Això si, per gravar el disc vam comptar amb l’estudi Tapetone de Terrassa que són uns cracks i ens van treure un bon so.

4. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical sabadellenc?
Segurament ens ficaran al mateix sac que molts altres grups del panorama català, però podem oferir algunes innovacions en la nostra fusió d’estils i en les cançons que fem en particular. Tot i que, bàsicament, el que volem és que la gent s’ho passi bé amb nosaltres i nosaltres seguir gaudint de la música. A Sabadell estan sortint grups molt interessants, però serien estils força diferents.

5. Com definiríeu la vostra música?
Ens costa molt la veritat. Seria un latin amb una base rumbera important i molta fusió i influència d’altres estils, fins i tot rap o swing.

6. Quins son el propers concerts que fareu?
Tocarem el 14 de juliol a les festes de barri de Covadonga de Sabadell i el més important sería a les Festes Majors de Sant Quirze el dia 3 de setembre.

7. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músic i espectador?
Amb la nostra poca experiència als escenaris com a grup podem dir fàcilment que el millor va ser a la Festa Major de la Creu Alta. Tocàvem a casa, amb un molt bon equip i organització i va ser una molt bona presentació del grup.

8. Quines són les vostres influencies musicals?
Com us podeu esperar, molt variades, sobretot rumba de Kiko Veneno i altres més tropicals.

9. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Fa poc vam tocar amb els Wild Goats de Sabadell i va ser una bona descoberta, a veure com els hi va.

10. Un lloc on us agradaria tocar?
A Corea del Nord, però ens conformem amb alguna cosa més realista com els festivals d’estiu com ara el BioRitme.

11. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Bé, ens ho podríem auto-aconsellar. Jo crec que la cosa seria perseverar, estar segurs del que fem i gaudir-ho.

12. Què és el que us apassiona de la música?
Jo et diria d’entrada que és divertida. Però si em poso profund diria que no té límits i que, per tant, ens fa lliures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario