domingo, 5 de noviembre de 2017

Moddi el músic noruec presenta nou disc "Unsongs"

Unsongs - Moddi

MODDI, trobador noruec recentment elogiat per The Guardian, The Sunday Times, USA Today i BBC World Service, descobreix un catàleg de cançons prohibides estenent ponts entre continents i segles. Amb el llançament de 'Unsongs' a través de Propeller Recordings, llança un missatge que transcendeix la melodia.

Pål Moddi Knutsen de 29 anys explica: "Vaig començar amb aquest projecte més com a oient què com a músic. A tot arreu vaig trobar música que no només era intensa i poderosa, sinó també bella d'una manera o una altra. Crec que això és el que espanta a les autoritats, ja que vivim en moments en què l'autoritat, ja sigui religiosa o política, depèn de la por i alienació. Aquestes cançons vénen del costat oposat. S'enfronten a temes delicats d'una manera bella i valenta, penetrant en la ment de les persones sense poder ser controlades per autoritats governamentals i eclesiàstiques. Treballar a 'Unsongs' ha restaurat la meva fe en el poder que una cançó pot tenir en el canvi de la societat, per bé o per mal.

'Unsongs' inclou una col·lecció de 12 cançons que, en un moment o altre, han estat prohibides o suprimides amb la intenció de silenciar-, ja de forma subtil prohibint la seva emissió, o de forma tan brutal com l'assassinat. Moddi presenta el seu Rework de 'Punk Prayer' de Pussy Riot - per la qual el col·lectiu feminista rus va ser jutjat i empresonat el 2012 - i 'Army Dreamers' de Kate Bush - retirada de les llistes de la BBC durant la Guerra del Golf el 1991 -. Curiosament, dues dècades després de ser censurada, aquest tema torna a la ràdio britànica, però ara amb l'aclamada versió de Moddi per BBC Ràdio 6 (Tom Robinson, Cerys Matthews), BBC Ràdio 2 (Dermot O'Leary) i BBC World Service , a més d'una destacada aparició a BBC Breakfast.

El llançament va ser acompanyat amb el web UNSONGS.COM - una col·laboració online entre Moddi i el fotògraf Jørgen Nordby, recolzat pel Norwegian Arts Council i Fritt Ord - que ofereix set curts per documentar més profundament cadascuna de les "històries prohibides" que figuren en l'àlbum. El primer vídeo de les sèries va explicar la història darrere del single de l'estrella de rock israelià Izhar Ashdot 'A Matter Of Habit', amb la presència de l'soldat israelià Yehuda Shaul de l'organització de veterans combatents Breaking The Silence.

Els propers concerts de presentació seran el 9 de novembre a Bilbao i el 10 de novembre a Sala Sidecar de Barcelona on Pigmy, serà artista convidat en aquest darrer.

Ja fa uns anys que vam descobrir la lluminosa psicodèlia de Carrots, el temps va passar i després de tres discos d'elogi, la banda del Prat de Llobregat va posar fi a la seva carrera. Des de llavors, no sense certa parsimònia, Pigmy continua elaborant immaculades obres de pop atemporal. Ara ens presenta el seu nou treball, Hamsterdam.

Vicente Macia "Willy" va posar veu i guitarra entre els anys 1997 i 2004 a aquests "Cavallers de la Psicodelia" que van ser els Carrots, la brillant discografia està sent ara reeditada (en vinil) pel seu segell, Grabaciones en el Mar. Després de la dissolució, Willy es llança a l'aventura en solitari i publica en l'any 2007 el seu primer àlbum en solitari "Miniatures", on es passa al castellà en les seves composicions i aprofundeix en aquest gust pel Folk, la Psicodèlia i el Pop Barroc més exquisit .

Després d'això, concep la idea de recrear l'Univers de Tomàs, un ratolí capaç d'interpretar l'Ànima dels seus semblants a través de les cançons. És llavors, amb la idea, les cançons i l'estructura prou definides, quan comença aquesta travessia pel desert que ha suposat l'enregistrament de l'àlbum conceptual que és Hamsterdam.

L'àlbum ens acosta a un Pigmy absolutament inspirat, que arrenca amb dos talls en mode pastoral i esquinçament progressiu. Després Pa i Música enllaça una successió de cançons carregades d'una sensibilitat a l'abast de molt pocs artistes en aquest país, amb la melodia i l'arranjament perfecte com a constant en aquest apassionant viatge.

Actualment es troba en plena gravació del seu tercer disc "Manifestación" es publicarà durant 2018 a través dels segells Enregistraments en el mar i Trilobite Records.

No hay comentarios:

Publicar un comentario