miércoles, 22 de noviembre de 2017

Parlem de Psychodrome i el seu disc "Bohemian Lights"

foto de Psychodrome.

PSYCHODROME, la banda jove de rock alternatiu barcelonina, llança el seu àlbum de debut "Bohemiam Lights" (Flor y Nata Records, 2017). PSYCHODROME va nèixer el 2011. Rock arrelat als 90's, garatge, indierock, britpop i grunge.. amb tints psicodèlics i certs tocs punk underground de finals dels 80s. Un perfecte convinat d'aquesta banda d'Igualada.

Amb l'experiència de diverses maquetes anteriors com "Diamond Shine" (2015), "Chilhood" (2015) i "Sunbstance"(2013).

El disc consta de deu cançons enregistrades i produides als Estudis Furinyaki per Zaca Pérez, un larg treball que va començar a principis de 2016 amb Nick Corominas a la veu i guitarra, Kenny Honors a la guitarra, Jesús Gual al baix i Dani Smith a la bateria.

El tret de sortida de "Bohemian Lights", al disc, el dóna el primer tall titulat "Hypersomnia", cançó que recorda moltel britipop noventer, amb moltes influències del gènere com Supergrass, White Stripes o Blur. Dels tresillos trencats de "Hypersomnia" passem a "Indigo". Un canvi gairebé radical de so, amb una estructura punk bàsica que ens recorda a Black Flag o Nirvana. Una veu molt trencada convinada amb un falsetto i el toc Space Rock a la guitarra del solista de Kenny marquen la personalitat d'aquest tema. "Phoneix" com a tercer tall, es potser de les cançons amb més personalitat d'aquest àlbum. És noten les influències de noise, de la música alternativa. Sonic Youth, Toy, Twin Peaks i fins i tot Red Hot Chili Peppers són influents en un tema que no et deixa indiferent,  i que farà moure els esquelets. Com a quarta cançó trobem "Kaleidoscope", ple de mil infuències i d'estructura caleidoscòpica, amb una introducció que anomena els integrantsi un so que evoluciona i canvia durant la cançó. Influències com ara Artic Monkeys o els Nirvana es fan de nou notables, amb una tornada ditada de molta força interseccions compostes per bells arpegis, que recorden al guitarrista Juan Valdivia dels Héroes del Silencio. "Stars and dreams" segueix, gairebé sense pausa. CAnçó romàntica amb aires als Pixies i Oasis, amb toc Space rock que tnt caracteritza al disc. 2BURGER space", sisè tema. Influències garatge, a part de totes les nomenades. como TY segall o Thee Oh Sees, amb tints de rock psicodèlic que recorden Cream i sons que ens inspiren a The Stooges.
Tornen al rock ambiental amb "NKXD (New Kids for a Day", passant també per "Diamond Shine", dos temes on tornem a escoltar influències varies, més propies fins i tot del Dream Pop, temes onírics i inspiradors ens condueixen a aquest break fins a "Sustain", novè tema dotat de gran potència, interludis amb molta personalitat i una extraordinària potència en el baix de Jesús i a la bateria de Dani, que segueixen aquesta tònica a través de tot el "Bohemian Lights". L'LP tanca amb "Roses of surrender·. Ritmes inicials calmats i una veu greu i suau que ens recorden a The Doors, uns "Doors" que evolucionen a Pearl Jam a mesura que avança el tema, tancant el disc amb una guitarra distorsionada i, en solitari, acompanyada dels sintetitzadors d'Àlex Almiral.
La veu de Nick, esquinçada, agressiva, delicada, amb aquests canvis gairebé imprevistos a falset,  la guitarra tant particular del Kenny, amb so propi i tècnica peculiar en la seva Telecaster. El baix del Jesús tant bellament adornat i potent alhora i la percussió del Dani; energia a dojo combinada amb uns ritmes molt propis que formen la personalitat de Psychodrome, que amb les seves tant variades influències fan d'aquest  "Bohemian Lights" un àlbum únic en la seva espècie.


No hay comentarios:

Publicar un comentario