viernes, 8 de diciembre de 2017

Parlem de Kokoshca i el seu darrer treball "Algo real"

foto de Kokoshca.

Kokoshca es una banda de rock, pop i punk de Pamplona format per: Iñaki, Amaia, Iñigo y Álex
Kokoshca són molt llestos, són parapsicòlegs i miren cap al salvatge aquest quan tots els altres miren a l'oest. Kokoshca són uns borratxos, com tot aquest país que es retrata ell només, dia a dia, però que jo prefereixo mirar el retrat que pinten els pamplonesos: retorçat, absurd, goyesc i espanyol.

Són salvatges, sí. I bicèfals, com el gos de Demikhov, perquè també saben fer balades abonyegades on es vessa gota a gota el dolç nèctar del pistil d'una planta carnívora, disposada a devorar influències sempre irreprotxables. El seu desvergonyiment només s'equipara al seu inaudit do per compondre himnes d'última fila d'un autobús que condueixen per torns Martin Rev, Jonathan Richman, Evaristo i Lou Reed.

I sobretot, Kokoshca transmeten la certesa que no van a lliurar mai material mediocre, que el seu futur sempre serà interessant, valent i, sobretot, perillós.
Amb una llarga trajectòria discogràfica"Únete a Kokoshca" CD (Birra y Perdiz, 2008), "La Fuerza" CD (Birra y Perdiz, 2010), "Y Vienen cromos en el pegamento(las rarezas de Kokoshca)" Cassette (Nosotros los Rusos, 2010), "Gernika" (Kafea Arrastroak,2011), "La Fuerza" 7"(Elefant Records, 2012), "Kokoshca/Microcosmos" (Discos Walden, 2012), "Hay una luz" LP (Ayo Silver, 2013), "Corazón caliente/Corazón de hielo" 7" (Sonido Muchacho, 2016) i  "Algo Real" LP (Sonido Muchacho, 2016).

Amb "algo real", pretenen convertir l'alegria en eufòria, les seves cançons sempre han oscil·lat entre la metàfora esotèrica i el pols mundà del carrer: amb les seves cançons brillants, enèrgiques i amb lletres actuals d'aquest disc acompanyades d'unes guitarres lliure d'esperit. La portada ja expressa que al disc i trobarem ambos sentits de la paraula "realesa".


No hay comentarios:

Publicar un comentario