miércoles, 14 de febrero de 2018

Els valencians Besugo ens presenta 4rt disc "Altre món"


Besugo naix a Massamagrell,  horta nord de València l'hivern de 1995 de la fusió de dues bandes; 30.000 carajillos i Kromosoma, encara que al principi la formació constava de guitarres, baix i bateria, amb el temps van incorporar vents i percussió.

Besugo té registrats tres discos d'estudi; Món besugo (2003), Ona besuga (2010) i Noves tradicions (2014). També compten amb dos discos en directe "besugo en llauna" i un commemoratiu pel seu 17 aniversari "1995/2012".

Al maig del 2017 entren en els estudis Rockaway de Castelló amb Coky Ordoñez, Raúl Artana i al capdevall Mon, per registrar el seu quart disc d'estudi "Altre Món" (Autoeditat, 2018), un ep compost per 5 nous temes. "Terrorista" una introducció casolana que deriva amb una cançó de swing ska dominada per vents i guitarra i una veu trencada i de novel.la negre, "Aquesta nit" amb un inici tranquil dona peu a una cançó country on parla de les festes i la vida nocturna en ella, "Festa" es una cançó vital on les petites coses de la vida prenen importància a la primavera a ritme de ska i reggae a mig temps, "La Teua" expressió molt típica valenciana ens porta a una cançó reggae amb molta força que poc a poc va agafant força o crea una atmosfera ideal i "No torneu" una cançó on la precussió comená amb un dels vents protegonista de la cançó d'aquesta cançó que uneix la música tradicional valenciana i la fortor del cant amb el ska més modern.
Les veus de Celia estan gravades a Btk Studio Bandstrack en Mons (Bélgica); mesclats als Rooms Studios de Picanya de la mà de Salva i Mon i masteriitzats als estudis Crossfade Mastering per Enrique Soriano.

Besugo es una nova descoberta per nosaltres, però de ven segur que serà una banda referent a les contrades valencianes i s'extendrà a Catalunya, segur. Molta sort a la banda, seguiu aquesta particular visió de la música i el vostre tarannà tant particular, fent que el Besugo sigui el peix més valuós de la peixateria.

Els concerts de presentació del disc al País Valencià serán:

- 25 Febrer 12h. Pati casa de la cultura (Massamagrell)

- 24 Març;  pub Antull (Montcada) 

- 27  Abril; Sala novelty (Mislata) 

- 7 Juliol; pub 3historias (Altura) 


No hay comentarios:

Publicar un comentario