lunes, 12 de febrero de 2018

Joana de Diego ens presenta el disc "Timbla"


Timbla és una paraula sefardita trobada en un poema de Juan Gelman. Timbla significa “tremola”, com l’emoció que hi ha en un vers, en un acord, en una veu. Timbla és, també, origen, arrel, i al mateix temps és barreja, transformació, trobada de llengües i cultures. És folklore argentí i tango, però, alhora, podria no ser-ho.

Timbla (Satélite K, 2018) és el nou treball de la cantautora Joana de Diego en el que recull un seguit de cançons del tango i el folklore argentí per a interpretar-les de forma personal, apropant-les a la música d’autor. Així, s’entrellacen, de forma senzilla, quasi minimal de vegades, diversos elements com els tocs càlids d’una guitarra flamenca, Toni Porcar, amb les sonoritats més obertes i atmosfèriques, de regust jazzístic, de la guitarra elèctrica de Sergio Belloso.

Amb Timbla, Joana de Diego ha volgut recuperar algunes de les cançons que cantava la seva mare, la desapareguda Elba Picó, i d’aquesta manera retre-li un petit homenatge. A ella i a les dones com ella, que van lluitar, emigrar, treballar durament... A les dones i els homes del camp, que interpretaven bellíssimes cançons per fer una mica menys dura la seva tasca diària. A la gent que vivia als suburbis de les grans ciutats com Buenos Aires, que cantaven el seu desarrelament en els tangos, intentant subsistir amb allò que podien, com aquell nen que venia roses al Boliche de Bachín en el bellíssim poema d’Horacio Ferrer. També als que no van deixar-se ofegar, en moments cronològics posteriors, per les circumstàncies polítiques o socials, reivindicats per veus de dones com Maria Elena Walsh o Mercedes Sosa.

Joana de Diego i el seu grup faran la presentació d’aquest treball discogràfic al Festival Barnasants el 24 de març de 2018, al Casinet d’Hostafrancs, Barcelona.Per a aquesta ocasió comptaran amb la col·laboració especial dels músics Xavi Lozano i Xavi de la Salud.No hay comentarios:

Publicar un comentario