domingo, 9 de septiembre de 2018

Les Anxovetes presenten (d)ones, el seu nou disc i nou espectacle


Les Anxovetes presenten (d)ones,  el seu nou disc i nou espectacle, que es publicarà el proper 21 de setembre i està compost per 10 composicions totalment pròpies, de caràcter genuïnament mediterrani, creades i cantades en clau de dona.

L’espectacle íntim i recollit, té com a repertori les 10 cançons pròpies del disc i algunes versions que giren al voltant de la figura de la dona i de la mar. S’estrenarà el proper 6 d’octubre a les 21.00h al Teatre Kursaal, dins la Fira Mediterrània de Manresa.

Després d’un estiu carregat de cantades, i amb una mitjana de vuitanta concerts l’any, el grup gironí d’havaneres en femení Les Anxovetes presenta el seu nou disc (d)ones, enregistrat als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós l’octubre del 2017. Aquest nou disc trenca amb la dinàmica dels seus dos primers treballs discogràfics i presenta diverses novetats tant en termes de format com de repertori, i és que (d)ones es compon en la seva totalitat per cançons que els mateixos membres del grup han creat.

Tant les tres anxovetes (Montse Ferrermoner, Marta Pérez i Tona Gafarot) com els dos seitons (Salva Gallego i Xevi Pasqual) han escrit les cançons d’aquest nou disc, que compta amb un total de 10 composicions, la majoria d’elles inèdites. Prenent l’havanera com a base, però allunyant-se’n una mica, aquest nou treball es vesteix de les sonoritats més creatives, personals i característiques del conjunt gironí.

(d)ones compta, a més, amb un nou component: el percussionista Jaume Catà, que hi posa la base rítmica amb un gran ventall d’instruments. El nou membre complementa la base instrumental habitual de la formació, afegint diferents textures i colors al so habitual del grup.

Cal destacar també que el nou disc de Les Anxovetes s’ha creat sota l’assessorament musical del productor i compositor Joan Díaz, i que l’espectacle s’ha preparat sota la direcció artística de l’escenògraf Pablo Paz, tots dos amb una llarga i reconeguda trajectòria professional.

Les Anxovetes es van formar a Girona l’estiu del 2013 i van pujar als escenaris per primera vegada el maig de l’any següent. Al llarg dels seus 5 anys de vida, Les Anxovetes han ofert concerts dins i fora de les fronteres catalanes, participant en les cantades més importants del món de l’havanera, com la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós o les cantades de Getxo (País Basc) i Dénia (València). 
El grup també ha participat en festivals i esdeveniments musicals rellevants fora del circuit de l’havanera, com l’Smithsonian Folklife Festival (USA), el Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Portalblau de l’Escala, el Festival Interludi  de Calonge, o l’(a)Phònica de Banyoles, i també ha actuat en escenaris com l’Auditori de Girona o  el Palau de la Música Catalana, a Barcelona, dins el cicle Tardes al Palau.


No hay comentarios:

Publicar un comentario