viernes, 15 de febrero de 2019

Mario Muñoz presenta la canço "Als teus ulls" de Peter Gabriel que serà en el EP anomenat "Start"




Mario Muñoz avui s'ha estrenat la cançó "Als teus ulls" de Peter Gabriel & Mario Muñoz, cançó inclosa a l'EP, START, que veurà la llum el pròxim 22 de febrer i que s'acompanya d'un espectacular vídeo.  

"Start" és el primer EP del músic Mario Muñoz. És un inici però en realitat una continuació. 

A l'octubre de 2017, després de les complicacions i repressions que hi va haver en el panorama polític català, el Peter Gabriel, (amic del Mario), va accedir a que el Mario fes una versió d'una de les seves millors cançons ("In your eyes") en favor de la llibertat i la democràcia.

A partir d'aquí, el Mario va decidir començar de zero, eliminant tota música prèvia a aquest tema, i envoltant-se dels millors professionals per treure el màxim partit de la seva música: així va néixer Start. Aquest EP està format per 5 cançons, capitanejades per la cançó "Als teus ulls" que interpreta al costat de Peter Gabriel, Lluis Llach, Gemma Humet i Joan Baez.

"La meva esperança", "Aquest cop no" (Amb Gemma Humet), "Una fàbrica de somnis al meu cap" i La tierra roja" completen aquest primer EP.

"ALS TEUS ULLS" 
Com un dels majors reptes de la seva vida, Mario Muñoz va fer una composició trilingüe (català, castellà, anglès) per la cançó que el Peter Gabriel li va cedir. Ho va fer de la mà del productor musical Roger Rodés, d’estudis Medussa. 

Tot i que Peter Gabriel el va avisar de que és extremadament minuciós i detallista amb la seva música, i que probablement un cop gravada demanaria canvis al tema, no va ser així. La feina del Mario i el Roger, envoltats dels millors músics, va ser tan exquisida que el Peter Gabriel va donar el seu beneplàcit amb la primera
versió, i va accedir a posar veu.

Un cop donada aquesta gran passa, el Mario va procedir a contactar amb tres figures que resulten essencials per haver aconseguit tn enorme tema:

- Joan Baez; la idea que la Joan Baez posés veu al tema la van tenir clara des del primer moment, ja que la Joan Baez és una icona viva de la lluita pels drets civils a través de la música. La resposta d’aquesta dona fantàstica, artística i personalment, va ser que sí que hi col.laboraria, ja que creu absolutament en la necessitat de la llibertat dels presos polítics i del dret a l’autodeterminació. A més, va considerar que es tracta d’una gran cançó, plena d’amor i de passió.

- Lluis Llach; el Lluis Llach va accedir a posar veu per la seva implicació personal amb molts dels actors que formen part del panorama polític actual, tant empresonats com exiliats. El Mario i el seu equip desitjaven que formés part del projecte, ja que és una figura a Catalunya que va molt més enllà de la música en sí mateixa.

- Gemma Humet; una artista compromesa, valenta i amb una força imparable, la seva veu i el seu estil potent i mediterrani han estat clau per arrodonir una peça que vol tocar ànimes i consciències, fent-la brillar.

El missatge és clar, contundent: no cal ser independentista per voler un país just en el qual es puguin expressar idees sense por a la repressió i la societat es pugui expressar a través d'eines democràtiques com les urnes. 

Mario Muñoz, nascut a Barcelona l'any 1980, és un d'aquells cantautors que ja de petit somiava amb la música. 

Tennista de professió, des de nen, viatjava constantment als diferents tornejos que disputava, cosa que implicava llargues temporades fora de casa i amb poca companyia. Potser gràcies a aquells llargs moments de soledat, el Mario va desenvolupar la seva inquietud per la composició des de petit. Als 12 anys va fer la seva primera cançó. En sentir que els seus temes realment agradaven, va decidir començar a aprendre a tocar la guitarra, com a eina per compondre, i acompanyar les seves cançons.

Campió d'Espanya de tennis en dues ocasions, campió de Catalunya en totes les categories i aconseguint una molt destacada classificació en el rànquing mundial de tennis (ATP), el Mario no va poder desenvolupar tot el que li hagués agradat la seva carrera musical, ja que els viatges constants no ho permetien. Tot i així, sempre va anar evolucionant a nivell musical, tant escrivint lletres com creant melodies, fins a gravar les seves primeres maquetes amb 20 anys.

Així, sense dedicar-se de forma totalment professional, van passar els anys, però el seu diari de paper cada vegada estava més i més ple de nous temes. Passats els 30 anys d'edat, el Mario va decidir ser valent, apartar-se lleugerament del tennis, i lluitar pel seu màxim somni; LA MÚSICA. Per arribar a aquesta decisió, va haver-hi una persona clau que, en escoltar les seves composicions, el va animar i li va fer veure que dedicar-se al que realment a un li apassiona, és una de les majors satisfaccions que pot haver-hi en la vida. Aquesta persona va ser el gran músic de referència mundial, Peter Gabriel, amb el qual gràcies al tennis mantenen una bonica amistat, ja que el Mario va ser entrenador d'un dels seus fills.

No hay comentarios:

Publicar un comentario