sábado, 25 de mayo de 2019

40 anys als escenaris: Pegasus


El grup Pegasus compleix 40 anys dalt dels escenaris i anuncia una gira de comiat per aquest 2019
La gira començarà el maig i s’allargarà fins al desembre del 2020
Els concerts seran un recull dels temes més emblemàtics dels deu discs enregistrats de la banda
Barcelona, 14 de maig del 2019 · El grup Pegasus s’acomiadarà dels escenaris amb una gira de comiat després de 40 anys dalt dels escenaris de tot el món apostant pel jazz fusió amb influències mediterrànies. La gira començarà aquest 2019 i es perllongarà fins al 2020, any en què el grup celebrarà els 40 anys de vida.
Els membres originals de Pegasus (Santi Arisa, Rafa Escoté, Josep Mas “Kitflus”, Max Sunyer i el posteriorment incorporat Dan Arisa) prepararan una gira molt especial amb un recull dels temes més emblemàtics enregistrats en els seus deu discs de la seva discografia. Els concerts, que es faran en teatres, auditoris i festivals, permetran als Pegasus acomiadar-se de tot el públic i seguidors que durant anys els hi ha donat suport i ha assistit als seus concerts.

El grup Pegasus va néixer el 1981 fruit de la unió de quatre músics experimentats: Santi Arisa (ex Fusioon), Rafael Escoté (ex Gòtic, Catalonia), Josep Mas “Kitflus (ex Iceberg) i Max Sunyer (ex Tapimán, Vértice, Iceberg). La banda va aconseguir popularitat al llarg dels anys vuitanta amb composicions instrumentals que fusionaven línies melòdiques diàfanes i experimentació.
Al llarg de la seva carrera musical, Pegasus ha editat deu treballs discogràfics i ha actuat en directe en escenaris tan llegendaris com el Carnegie Hall de Nova York, el Festival de Montreux, el Palau de la Música de Barcelona o el Festival de Cinema de Miami entre moltsd’altres. Durant anys també va assolir reptes per un grup de jazz-fusió com era enfilar-se fins dalt de tot de les llistes d’èxits de les principals ràdios de l’estat espanyol.
Després de publicar el seu àlbum Selva Pagana (Actual Records, 1996), el grup abaixa el ritme d’aparicions dalt d’escenaris. Després d’uns anys a l’ombra, Pegasus reapareix el 2007 amb un concert dins de la Festa Major de Vilafranca del Penedès. A partir d’aleshores, la formació engega una nova etapa amb concerts en directe per Catalunya i Espanya que la porten a actuar, el 2008, a l’Auditori de Barcelona dins de la programació del 40è Festival Internacional de Jazz.
Els anys següents el grup continua de gira per diferents poblacions catalanes i espanyoles amb un repertori que incloïa els temes més icònics de la seva discografia. L’any 2014 publiquen el seu desè i últim disc, Stand By... On! (Pegasus Records, 2014) després de disset anys de silenci discogràfic. L’enregistrament es van poder dur a terme gràcies a la posada en marxa d’una campanya de micro-mecenatge, que va permetre recollir generoses aportacions de coneguts i fans del grup.
Després d’una trajectòria amb èxits i vivències dalt dels escenaris durant gairebé quaranta anys, Pegasus vol tancar el cercle oferint a tots els fans i seguidors del grup una gira de comiat amb els seus membres originals. Aquesta gira s’iniciarà aquest 2019 i recorrerà pobles i ciutats catalanes i espanyoles fins al 2020, quan diran definitivament adéu als escenaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario