sábado, 7 de septiembre de 2019

El grup madrileny Durango14 estrena “Adiós Lupita“ cantat per Gabi Montes de "Sexy Zebras"


La banda espanyola de Surf i Rock and Roll instrumental llança “Adiós Lupita“, el segon senzill de la seva quarta producció discogràfica titulada “Gigante Panamericana”, el qual sortirà a la llum aquest 2019.
Durango14 en aquesta ocasió introdueix la veu de Gabi Montes de "Sexy Zebras" en el que és la primera cançó de Durango14 amb lletra i veu. La banda s'endinsa en el terreny del Blues Lo-Fi i els sons més americans barrejant-los amb una lletra fresca, amb tints mexicans i garatgers.
“Adiós Lupita“ és la seva segona carta de presentació del nou so de la banda, que el portarà de gira a partir de la tardor de 2019 per tot el nostre país i fora de les nostres fronteres.
Al juny la banda madrilenya Durango14 va estrenar a Espanya, Mèxic i Estats Units el seu primer senzill: "Malparío". Aquest single va obrir la llauna del que serà el seu pròxim treball que veurà la llum a finals d'any, “Gigante Panamericana”, i que va obrir la temporada de festivals per a aquest Estiu i que prossegueix amb “Adiós Lupita“ en aquesta tardor. Set anys de carrera que han servit per sumar més de 400 concerts i consolidar-se com una de les bandes de música surf i rock and roll instrumental amb més projecció del moment.
El nom de tots dos senzills porta “algo de originalidad” que els connecta amb Mèxic i Llatinoamèrica pel seu so i per la seva història que segueix filat al nom del grup: “Nos gustó el sonido y la fonética de Durango. Pero no sólo eso; el nombre nos remite a esta ciudad mexicana tan importante en la historia de la Revolución Mexicana, un movimiento que para nosotros representa la revolución que queremos hacer con nuestra música”, comenta Fumanjoe, un dels guitarristes de la banda.
Si alguna cosa defineix a Durango14 és la velocitat. Són un parell de pneumàtics girant hiper revolucionats per sortir el més ràpid possible i deixant un parell de petjades en forma de línies paral·leles a l'asfalt. La seva música no s'allunya d'aquesta descripció: són un bòlid de rock and roll instrumental, però el seu repertori està ple d'incomptables estils diferents.
El seu segell és el surf & roll espès, música sense lletres (excepte en aquest primer single amb el featuring de Gabi Montes) però de gran calat, amb tornades impossibles de corejar però que no pots treure del cap. No són la típica banda de surf amb repetició de patrons i vestits igual. O sí, però molt millor. Beuen de molts estils, arribant a semblar la base instrumental de White Stripes tocant música per l'ascensor dels Ramones.

Per ara, DURANGO14 es troba donant els últims detalls al seu quart treball discogràfic que porta per nom “Gigante Panamericana”, gravat en els Estudis Gárate de Andoaín i produït per Kaki Arkarazo (La MODA, Berri Txarrak, Negu Gorriak, etc) i masteritzat en Black Box Mastering, a Sevilla.
Després de 3 Ep's, aquest treball representa el primer llarga durada per a la banda en què expressa sons més crus, més desèrtics, llatins ... I fins i tot amb un tema amb lletra i veu com en aquest “Adiós Lupita“; tot això reflecteix el treball més ambiciós de la seva trajectòria.
“Gigante Panamericana”sortirà a la llum aquest any, sent juny el mes triat per al llançament de "MALPARÍO", el primer senzill d'aquest gran treball i la carta de presentació per a Espanya, Llatinoamèrica i els Estats Units, simultàniament i ara li toca el torn a “Adiós Lupita“.

En 7 anys anys de viatge, DURANGO14 ha brillat en més de 400 concerts, un bon nombre d'ells traspassant les fronteres del seu país d'origen: Espanya. Tres gran discs de Surf & Roll Espès, donant a cadascun un toc propi que el distància del clàssic perquè obre nous horitzons en el rock instrumental.Des d'un petit bar a Irlanda, fins a grans festivals a França o Itàlia, i fins i tot en els festivals més top d'Espanya com "Cultura Inquieta", "Sonorama", "Motorbeach" o "Surf-o-Rama", han estat testimonis de les ferides que deixen a l'escenari.
La trilogia va començar amb 'Vol. I '(2013), la seva carta de presentació, on va sorgir el germen de la seva so; va continuar amb 'Vol. II '(2015), l'obra que va remarcar el que els feia diferents, en les seves pròpies paraules "el surf era més surf, el stoner, més stoner; el western, pur western ". Amb 'Vol. III '(2016), van tancar l'etapa amb la mateixa fórmula: gravació en directe i en analògic la música que més els agrada escoltar: instrumental, però no avorrit. Surf, però no repetitiu. Clàssic, però més clàssic contemporani. Aquests tres discos van ser editats en 2017 en un recopilatori anomenat "The Black Tape". El 2014 Durango14 va guanyar el premi al "Millor grup de l'any" per LH Magazine, el 2013 van ser els guanyador.


No hay comentarios:

Publicar un comentario