viernes, 20 de marzo de 2020

Kiko Veneno i Derby Motoreta's Burrito Kachimba uneixen forces en "Alas del Mar"


Dos mons i un mateix univers. Kiko Veneno i Derby Motoreta's Burrito Kachimba es fonen per lliurar "Alas del Mar", cançó composta i gravada durant l'estada de dos artistes en els Estudis Mans de La Corunya durant el passat mes de desembre, com a resultat de la iniciativa impulsada per la Fundación Paideia i Radio 3. Una experiència musical que sota el nom de La Residencia ja ha comptat també amb duos tan atractius com els formats per Novedades Carminha i Dellafuente, Amaro e Iván Ferreiro i Love of Lesbian, Izal i Depedro, o Coque Malla i Morgan, entre altres..

"Alas del Mar" és la cançó que fa que es trobin dues músiques que estan més a prop del que pugui semblar. Es desdibuixen les distàncies i totes dues es miren en un mirall. Arribava a La Residencia. Kiko, amb la seva dilatada i exitosa trajectòria, ia més en plena forma amb la seva última reinvenció: “Sombrero roto”, que ha estat àmpliament reconegut per la crítica (destacat directe, i disc de l'any per Rockdelux, entre d'altres) . I els de Sevilla, al seu torn, posaven els seus peus en els Estudis Mans amb la mateixa empenta amb què han entrat en l'escena nacional, que ha sucumbit a la força descomunal del seu àlbum de debut (recordem que fa només unes setmanes dit LP s'alçava amb el Premi Soroll a l'Millor Disc Nacional de 2019, atorgat per PAM - Periodistes Associats de Música).

L'un i altres, Kiko i Motoreta's, amb sol un estrènyer de mans i unes mirades, ja es van entendre. No és estrany: comparteixen fílies, interessos, influències i fins amics en comú. Des d'aquí ja tot va anar rodat, anar perfilant, i anar a gravar entre rialles i tiberis.

La cançó representa aquest passatge oníric en el qual, es confonen les coses que van viure aquells dies amb les que van somiar aquelles nits. Tota una setmana plena fins a les vores de moments inoblidables. Música que somia amb volar, tal com es pot veure en el video recopilatori realitzat per Tera Bada i César Luquero.
  
Kiko Veneno rebrà el 'Premi d'Honor Mario Pacheco' a tota la seva carrera, a més de ser una de les actuacions més esperades de la gala dels Premis MIN (Música Independent). Però no és l'únic premi que pot rebre a la nit, ja que està nominat en cinc categories més, com a millor artista de l'any i amb el seu disc “Sombrero roto” nominat com disc de l'any, millor àlbum pop i pel seu directe.


No hay comentarios:

Publicar un comentario