viernes, 15 de mayo de 2020

Berta Sala presenta "Hertogstraat", el seu primer àlbum de música pròpia a quartet.


Cançons originals que beuen de les melodies populars, agermanant ritmes mediterranis i llatins i trobant espais per a la improvisació. Lletres que ens descriuen paisatges on s’ha inspirat la cantautora, o reflecteixen pensaments i sentiments que ha viscut, convidant-nos a reflexionar sobre aspectes que ens toquen de prop i que de vegades ens passen per alt.

"Hertogstraat" (Segell Microscopi, 2020) és el carrer de la ciutat holandesa que va acollir Berta Sala durant un any ple d'inspiració, on van néixer moltes de les cançons que formen part d’aquest treball. "Va ser un any molt intens, passar temporades fora de casa ensenya moltes coses i a mi, em va ensenyar a valorar encara més el que tinc, superar les meves pors i viure-ho tot amb els ulls més oberts, sempre a punt per valorar el que veuen i a qui veuen".

Berta Sala explica "les cançons van venir soles. Aquells pianos de cua, la pluja, els arbres, el riu, havien d’inspirar per força. També em devia inspirar la guitarra de 25€ de segona mà dins d’aquella habitació petita. Les cançons van venir així, mentre estava sola. Per això segurament són tan meves i sento tanta responsabilitat a l’hora de compartir-les. Parlen de tot el que em passava per dins i també del que he viscut des que es va acabar aquell any. Parlen del temps, del pas del temps i de com me’l miro".

El disc, tal com el podem escoltar ara, ha estat enregistrat amb tres músics de la més absoluta confiança de Berta Sala amb l'objectiu de fer-les sonar amb la força i el caràcter que necessiten cada una.

Estudi de gravació: Casafont Records,  Tècnic: Ramon Pujol
Estudi de Mescles i Mastering: The sound of wood, Tècnic: Aniol Bestit

Berta Sala (Barcelona, 1997) ha estat tota la vida envoltada de música. Als cinc anys s’inicia a l’Escola Esclat de Manresa, als vuit comença piano clàssic al Conservatori de Música de Manresa, als 13 comença a cantar al combo de Jazz del Conservatori i a rebre classes de cant amb la Celeste Alías.
Graduada el juny de 2019 pel Conservatori Superior del Liceu de Barcelona en l’especialitat de cant jazz i modern, amb les professores Carme Canela i Celeste Alías. El curs 2017-2018 va estudiar amb Jolanda Geven a ArtEZ – University of the Arts, a Arnhem, Països Baixos. Cal destacar que va estar becada durant dos cursos per la Fundació Ferrer Salat.
Ha participat en workshops i masterclasses amb músics internacionals com Joey Blake, Becca Stevens, Cyrille Aimee, Michael Kannan o Judy Niemack.
Ha actuat dins del 48è Festival Internacional de Jazz de Barcelona (2016) i al Festival Castell de Peralada (2017), així com també en diferents actes al Teatre Kursaal de Manresa, al Palau de la Música o a la Cripta Gaudí.
Actualment lidera el seu projecte de cançons pròpies a quartet (Hertogstraat), a més de ser la veu d’un duet de música brasilera, un altre de música catalana i un quintet de jazz.


No hay comentarios:

Publicar un comentario