domingo, 24 de mayo de 2020

We Are Apes, Hello (WAAH!) ens presenten nou treball


WE ARE APES, HELLO! (WAAH!) Neix per donar sortida a les composicions alternatives que no encaixaven en altres projectes musicals dels seus integrants, Ace (Stai Zitto, Orihen, Red Blaze, Sua Devices) y Mike (Orihen). Tots dos integrants no són nous sobre (i després) els escenaris: gairebé 10 anys d'experiència com a músics, roadie de bandes com Su Ta Gar i tècnic d'estudi i directe per a bandes com Keniama (ACE), habilitats de disseny gràfic i edició de vídeo (Mike), porten a tots dos a posar a prova tota aquesta experiència en aquest projecte, WAAH!

Després d'un temps plantejant-se la possibilitat de reclutar un baixista per formar un Power Trio, finalment opten per afrontar el projecte com a duo, amb una posada en escena tan cridanera com propera, on s'escoltaran des de baixos, arranjaments i sintetitzadors fins efectes ambientals sense que ni tan sols estiguin presents físicament.

Sobre el seu estil, es pot dir que agafen el relleu del Punk Rock dels 90, allà on el van deixar els primers Green Day o Osker, i es pugen a un carro similar a què avui dia pertanyen grups com Beach Slang o Cloud Nothings. Es tracta de punk rock de so molt pur i clàssic, que no renuncia a aquesta ànima pop a les lletres i les melodies, sent més personals i introspectives i menys socials que en el punk tradicional. L'estètica és molt important per a la banda: els videojocs retro, el món de l'skate i tocar enfrontats a l'escenari són el seu senyal d'identitat.

En 2017 llancen el seu primer EP, titulat "A Kind of Sickness", autoeditat, que obté una bona recepció tant per part de públic com de la crítica, ja que va ser seleccionat com una de les demos destacades de l'any a la revista Zarata Mondosonoro. Durant l'any següent presenten el treball en diversos llocs de l'escena Euskal Herria, en festivals com el Vertigen Rock i sales com la Stage Live de Bilbao, compartint escenari amb artistes nacionals tan reconeguts com Def con Dos, Parabellum, Bellako o The Wizards. 

En 2019 publiquen el seu segon EP, "Archives of My Memory", de la mà de Junk !, gravat en els estudis Pan-Pot de Getxo amb Alberto Macías als comandaments, que amb la seva producció aconsegueix portar a un següent nivell aquest so Punk -Pop noventero, que ja buscaven en el seu anterior treball, gràcies a la integració tant en el disc com en directe dels arranjaments i sintetitzadors que caracteritzen el duo.

El 2020 graven un Studio Live en el mític estudi Lorentzo Records de Berriz, amb Aitor Ariño, fent realitat un somni personal de la banda des que van veure les primeres sessions de Audiotree Live o Live on KEXP. El treball està disponible tant a YouTube com a les plataformes digitals oficials de el grup.


No hay comentarios:

Publicar un comentario