viernes, 26 de junio de 2020

La 23a Fira Mediterrània Manresa es (re)pensa celebrant del 13 al 18 d’octubre


La 23a Fira Mediterrània Manresa es (re)pensa celebrant del 13 al 18 d’octubre
La Fira combinarà el format en línia i el presencial i s’allargarà a sis dies per adaptar-se a la crisi sanitària i oferir totes les garanties de seguretat a públic i professionals
Espectacle inaugural de l'edició 2019 de  Fira Mediterrània de Manresa, Animal de séquia, de Sol Picó i la Banda Chapicó. Foto: Txus Garcia
Les celebracions de cultura popular no les aplacem ni les re-programem, sinó que les celebrem i les compartim adaptant-les al present, repensant-les. Amb aquesta idea i amb el compromís i la responsabilitat envers al sector professional de les arts en viu, el teixit associatiu de la cultura popular i tradicional i la ciutadania, Fira Mediterrània de Manresa celebrarà el proper mes d’octubre una 23a edició excepcional en un format híbrid, combinant propostes en línia i en viu, i expandit, amb sis dies de durada. Es tracta d’una edició repensada i adaptada al present amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de tots els participants (públic, professionals, tècnics i personal de l’organització) a que obliga l’actual crisi sanitària provocada per la Covid19.

Fira Mediterrània té clara la vocació de servei públic envers el sector cultural, el qual ha estat especialment afectat per aquesta crisi sense precedents, i que necessita més que mai eines que l’ajudin a superar les circumstàncies adverses que ens ha tocat viure. El mercat manresà posarà tots els mitjans que té al seu abast pe fer-ho, ja sigui mitjançant l’oferta d’activitats professionals i artístiques com posant a disposició dels acreditats tot un ventall d’eines de foment de l’intercanvi i el treball en xarxa.

La Fira enguany s’expandeix excepcionalment i començarà abans del que és habitual, un dimarts, 13 d’octubre, i es perllongarà fins a diumenge 18 d’octubre. La Fira d’enguany serà híbrida i tindrà dos formats, en línia i en viu a Manresa.

Fira Mediterrània en línia
La Fira oferirà de dimarts 13 a dijous 15 d’octubre diverses activitats adreçades exclusivament al públic professional amb jornades professionals, reunions ràpides i presentacions de projectes, pensades per ser un espai de reflexió i especialment de connexió entre professionals. Ho farà en format en línia prescindint per raons de seguretat de la Llotja Professional presencial. Enguany, aquestes activitats i els contactes entre professionals es podran seguir de forma pràctica i eficaç des de les aplicacions en línia que la Fira posarà a disposició dels acreditats. El gruix de professionals que cada any s’acrediten per assistir a la Fira té una procedència molt diversa, i conscients de la dificultat de la mobilitat entre territoris que ha provocat la crisi sanitària, aquestes mesures han estat pensades per poder oferir el màxim de continguts als acreditats internacionals, estatals i catalans que no es puguin desplaçar fins a Manresa. Estava previst que algunes d’aquestes eines en línia fossin adoptades en un futur, però la necessitat actual ha accelerat la implantació, així que moltes d’elles segurament es mantindran en properes edicions.

Fira Mediterrània en viu a Manresa
També en la línia de la responsabilitat de la Fira tant envers als professionals de les arts en viu com de la cultura popular, la programació artística es desenvoluparà presencialment en diversos espais de Manresa del 15 al 18 d’octubre amb concerts i espectacles presencials.
La programació, que es farà pública en les properes setmanes, continuarà proposant una mirada a l’arrel que ens parla en present. Aquesta premissa, que ha de servir per posicionar fermament el discurs de la Fira com al mercat estratègic de l’arrel, impregnarà la programació de la 23a edició. Aquest plantejament es concretarà amb una programació integrada per propostes que parteixen de l’arrel i la cultura popular i tradicional com a motor creatiu, una arrel amb mirades polièdriques, i que ens parla en present. Per aquest motiu la 23 a Fira continuarà articulant-se sota tres grans conceptes: mirades, joves i present.
Totes les actuacions en viu es duran a terme complint sempre i de forma estricta amb les mesures sanitàries vigents, evitant la presència massiva i no controlada d'espectadors, per garantir la seguretat de tothom. L’organització de Fira Mediterrània de Manresa restarà atenta a l’evolució de la situació sanitària per tal d’adaptar la seva oferta a les necessitats vigents en el moment de la seva celebració, ja sigui amb l’ampliació d’aforaments, si l’evolució de la pandèmia és favorable, o amb la seva reducció si pel contrari, calgués tirar enrere el calendari de desconfinament. Aquest model híbrid, en línia i presencial, permetrà adaptar la Fira segons quina sigui la situació a la propera tardor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario