martes, 30 de junio de 2020

The Perfect Fool torna amb "Double Or Nothing":


Avui al blog LMALF parlem del pop/rock de The Perfect Fool, el projecte musical del terrassenc Albert Alegre. Amb dues dècades d'experiència a les seves espatlles, "Double Or Nothing" (Temps Record, 2020) és el cinquè treball de The Perfect Fool.
Autoproduït i gràcies a les noves tecnologies, l'àlbum compta amb la col·laboració d'una àmplia llista de músics d'arreu del món. Sense desviar-se de l'estil pop/rock anglosaxó que el defineix, en aquest nou àlbum Albert també experimenta amb pinzellades vuitanteres.
El primer single que s'extreu d'aquest nou disc es titula "Butterfly" i representa a la perfecció el nou material del cantautor. És un tema amb grans influències pop/rock anglosaxones, amb una lletra sincera i una melodia que es contagia al moment.
L'aventura de The Perfect Fool neix a finals dels anys noranta amb un Albert influenciat per una inacabable llista d'artistes i bandes de totes les dècades que bàsicament pertanyen al gènere pop/rock (i totes les seves variants) on la majoria d'ells fan servir l'anglès com a eina de comunicació. Partint d'aquest mix d'influències, es va forjant el seu estil propi on parteix de les melodies com a essència dels temes, combinades amb una pluja d'arranjaments i amb un bon assortit d'harmonies que dóna lloc a una textura pop/rock farcida de lletres majoritàriament urbanes interpretades en anglès.
No obstant això, no és fins al 2004 quan enregistra i produeix el seu primer àlbum homònim "The Perfect Fool" (Temps Record, 2004). A la vegada, Albert reuneix a diversos músics per formar una banda per a les presentacions en directe que es duen a terme arreu del territori català. Aquí és on neix l'amistat amb Xavi Isern, baixista de Santa Perpètua de Mogoda, que l'acompanyarà fins al dia d'avui en totes les actuacions en viu realitzades en format banda.
La seva carrera musical segueix amb els àlbums "Footprints" (2006), masteritzat als estudis Abbey Road de Londres, "Simply Therapeutic" (2010) i el doble àlbum "Not Everybody Loves Cheesecake" (2017), tots publicats per Temps Record.
La nova proposta de The Perfect Fool, "Double Or Nothing" està formada per 12 nous temes totalment enregistrats, produïts, mesclats i masteritzats pel mateix Albert Alegre (veu, guitarres i teclats). Pop/rock, amb la incorporació de sintetitzadors vuitanters, fet realitat en cançons amb lletres i melodies disposades a fer entonar el cor, la ment i les oïdes.
Nosaltres el definiriem sobretot com un disc molt fresc, enèrgic que agafa el millor de tots els estils fent un viatge per diferents tonalitats i ritmes, amb la potent veu de l'Albert que dona tota l'essència sentimental al disc. Un disc molt recomanable que et farà somriure i canviar-te l'estat d'ànim i creiem que es la intenció de la seva música produir aquest canvi, a que esperes per escoltar? T'agradarà, segur, ens ho juguem a Doble o Res?


No hay comentarios:

Publicar un comentario