domingo, 27 de septiembre de 2020

Edu Escaño ens presenta "Catàleg d'homínids dispersos"

Després de 25 anys de trajectòria, Edu Escano presenta el seu primer disc en solitari: "Catàleg d'homínids dispersos"

Guitarrista autodidacta des dels 15 anys, Edu Escano és un amant del blues i la música d'arrel americana. Ha deixat empremta en grups com Dolton, Perifèrics, Contraband, Blues by Chance o Forty Miles, entre d'altres, grups per als quals ha compost nombrosos temes i arreglat incomptables repertoris que han acabat formant part de discos. Però una inquietud interior el porta a seguir component per satisfer la seva creativitat durant anys. Després de diversos intents, Escó grava alguns d'aquests temes propis en el primer disc de la formació Blues by Chance, "Temps de Gingebre", treball que és presenta a Festival Internacional de Blues de Cazorla, Festival de Blues de Manresa, Old Rooster ...

La seva creativitat no té fi i continua component temes, cada vegada més eclèctics i personals: el funk, el rock i altres ritmes es barregen amb el blues de manera natural i amb lletres que surten de el cor. Escano decideix fer un pas endavant i mostrar aquest treball tan personal en el seu primer disc en solitari. Gravat als estudis La Granja porta per títol "Catàleg d'homínids dispersos" i ha comptat amb col·laboracions d'amics amb qui ha compartit camí al llarg dels seus 25 anys de trajectòria.

Edu Escano és somiador, inconformista, i crític amb els estàndards. En el seu primer disc reflexiona sobre les seves inquietuds i fa una batuda als convencionalismes, a la rutina i a un present de presses, tecnologia i falta de humandad. Lletres que fan pensar, amb ironia i bon humor, a ritme de blues, rock, funk i psicodèlia.

El guitarrista i cantant s'ha envoltat dels millors per fer realitat el projecte: Josep M. Virgili (baix i contrabaix), Josep Berenguel (harmònica), Irene Chaubell (veu i xiulets), Sisco Ayala (bateria) i Ramon Macià (teclats ). Després de mesos de treball personal, "Catàleg d'homínids dispersos" ha estat engendrat en els estudis La Granja de la Figuerosa per Sisco Ayala i Feliu Cots i masteritzat per Francesc Ticó en Ina Master Suite durant els mesos d'estiu i tardor de 2019.

Un caprici fet disc que aquest 2020 es presentarà en sales d'arreu en un concert íntim i proper, amb banda o trio i que de ben segur no deixarà ningú indiferent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario