miércoles, 21 de octubre de 2020

"Sos" el nou de VerdCel

 

SOS: Crear en temps de pandèmia o com les vivències de la crisi sanitària són transformades en un treball creatiu.

"SOS" és una mena de memòria a partir de les cançons, textos i il·lustracions que connecta amb la gent a través de la situació global que experimentem.

Les cançons versen sobre diverses temàtiques relacionades amb el que hem viscut per la crisi sanitària actual. Amb visió realista i sentit crític (també autocrític). Hi són presents emocions i sentiments molt durs i tràgics, però també l’esperança i un vernís de positivisme l’impregna completamen: es tracta l’experiència del confinament (sobreviure’l, aprofitar-lo, les mancances, les oportunitats), la gestió i la comunicació dels governs i mitjans; hi ha reflexions profundes sobre el sistema econòmic i l’abús que fem del planeta, la suposada "normalitat", el necessari decreixement i el paper fonamental de la pagesia i el consum responsable; la tasca imprescindible de les persones sanitàries (el frenètic dia a dia que han viscut, els perills viscuts i els dubtes generats), l’evidència del desmantellament de la sanitat i els serveis socials (l’efecte de les retallades), el tracte indecent que tenim amb les nostres persones grans; el doble patiment que suposa la mort en aquest temps, i on també hi ha lloc per l’optimisme producte de la lluita de la població i els serveis bàsics que ajuden a travessar aquest malson. 

El disc es situa en el terreny de la cançó d’autor actual, feta ací i ara, amb arrels mediterrànies i nostrades, però alhora també permeable a les influències modernes, anglosaxones, llatinoamericanes o d’arreu. 

VerdCel és un projecte professional de cançó d'autor sòlid i original. Amb més de 17 anys de trajectòria continuada i intensa ha publicat 13 discos, d’entre els quals 8 llargs d'estudi, 3 directes i 2 EPs. A més realitza publicacions molt especials; al disc l’acompanyen llibres il·lustrats, còmics, poesia, prosa, audiovisuals diversos (documentals, curts, clips etc.).

Aquest fet interdisciplinar el porta també a sobre de l’escenari, on ha ofert sovint concerts que depassen la música, interactuant amb acció teatral, videoprojeccions o dansa.

Ha rebut diversos reconeixements musicals, com ara el Premi Ovidi Montllor a millor disc de Cançó d’autor 2006 per ‘PaisViatge’, Millor disc de Pop 2012 per ‘Els dies del Saurí’, i altres guardons pels seus directes i el disseny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario